You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Eforturi pentru o mai buna finantare a sportului

Alin Petrache, presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, impreuna cu Gabriela Szabo, ministru al Tineretului si Sportului si cu Darius Valcov, ministru al Bugetului, au avut astazi o intalnire de lucru.

Cei trei participanti au dezbatut diverse optiuni de finantare pentru asigurarea celor mai bune conditii de pregatire sportivilor, totul in vederea unei prestatii performante la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceste noi directii de finantare s-ar adauga unei contributii deja existente din partea Ministerului Bugetului in sectorul sportului , rezultata din procentul de 1% din accizele pe tutun redirectionat in proportie de 0.75 la Ministerul Tineretului si Sportului si 0.25 la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

„Sportul romanesc are nevoie de suportul autoritatilor. Acest suport se traduce in linii de finantare directa, insa si in facilitarea stabilirii unor noi surse de autosustinere. Am incredere ca impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului si cu cel al Bugetului vom putea oferi sportului locul care i se cuvine, iar miscarii olimpice recunoasterea pe care o merita", a declarat Alin Petrache, presedintele COSR

Galerie foto