You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ioana Teodora Gheorghe, medalie de aur in competitia internationala mixta

Atleta Ioana Teodora Gheorghe este prima reprezentanta a Echipei Olimpice a Romaniei care a reusit sa castige o medalie in competitia internationala mixta care se desfasoara la JOT Nanjing 2014. Ioana Gheorghe, locul 10 - la 200 m, a fost componenta a echipei internationale mixte 034 si a concurat in proba atipica de stafeta  8x100 m, competitie disputata pe pista de langa Satul Olimpic.

Potrivit tragerii la sorti, Ioana Teodora Gheorghe a avut coechipieri patru baieti: pe Howe Merten (Germania), Daou Bacar Aboubacar ( Comoros), Trae Williams ( Australia) si Witthawat Thumcha (Thailanda) si trei fete: pe Maria Simancas (Venezuela),Tatiana Blagoveshchenskaia (Rusia) si Lakeisha Ashley Warner (Asociatia Atletica IVB).

Grigore Cornel, antrenor al lotului de atletism: „A fost o proba neclasica, unde s-a concurat  pe stilul dus-intors. Indiferent de tipicul dupa care s-a desfasurat intrecerea, toata lumea s-a bucurat ca Ioana a facut parte din echipa care a cucerit aurul, mai ales ca medalia este identica cu cea primita de toti sportivii ca au urcat pe podiumul JOT”.

Ioana Teodora Gheorghe: „Am intrat in ultimul schimb, pentru ca asa am dorit, si ma bucur ca am cucerit aurul impreuna cu ceilalti coechipieri ai mei din toate colturile lumii”.

Galerie foto