You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Argint, la aruncarea sulitei

Mihaita Alexandru Novac a cucerit medalia de argint la aruncarea sulitei, cea de-a cincea medalie pentru Romania la JOT Nanjing 2014.
In finala probei masculine de aruncarea sulitei Mihaita Alexandru Novac s-a clasat al doilea, cu 73.98 m, fiind invins de francezul Lukas Moutarde care, la ultima incercare, a reusit  sa trimita sulita la 74.48 m, cea mai buna performanta personala a sa de pana acum. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Mark Xaver Schmolcz (Ungaria), cu 72.40 m.

Fericit, dupa concurs, Mihaita Alexandru Novac a declarat: “Ma bucur enorm pentru acest rezultat. Inainte sa ajung la Nanjing visam la podium, dar ma gandeam ca ar fi bine daca termin macar in primii cinci. Abia dupa ce in calificari am reusit sa obtin cea mai buna performanta personala am inceput sa-mi doresc foarte mult sa cuceresc o medalie cat mai stralucitoare. Din pacate in finala nu mi-a iesit totul asa cum am vrut. Am incercat sa dau mai bine decat in calificari, dar pur si simplu nu am reusit. Pot spune ca am avut un pic de ghinion ca francezul m-a batut la ultima incercare, dar asta nu-mi micsoreaza bucuria. Asa este in sport si sunt extrem de fericit de rezultatul obtinut”.

Mihaita Novac a vorbit si despre progresul urias pe care l-a facut in ultimul an de cand se pregateste cu Mihaela Melinte, fosta detinatoare a recordului mondial si campioana mondiala la aruncarea ciocanului. “Dupa ce acum un an antrenorul meu a iesit la pensie, m-am dus sa ma antrenez cu doamna Mihaela Melinte desi stiam ca specialitatea dansei nu era aruncarea sulitei. Nu stiu de ce am facut aceasta alegere. Cert este ca venea cu inregistrari din concursurile de aruncarae sulitei si le exersam impreuna la antrenamente. Astfel, de la 52 m cat aruncam inainte sa ma pregatesc cu doamna Melinte, intr-un an am ajuns sa arunc 77 m. Este uimitor in primul rand cum doamna Melinte stie sa ma motiveze si sa ma pregateasca psihic. Acest lucru conteaza foarte mult pentru mine. Cred ca acesta este secretul progresului meu”.
 

Galerie foto