You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Nanjing 2014

Medalie de argint, la aruncarea greutatii

Andrei Rares  Toader cucerit argintul la aruncarea greutatii, prima medalie pentru Romania la atletism, la cea de-a doua editie de vara a JOT.

In finala probei masculine de aruncarea greutatii, Andrei Rares Toader a reusit sa arunce 21 m, fiind devansat de vesnicul sau rival, polonezul  Konrad Bukowiecki care, cu 23.17 m, a inregistrat cea mai buna performanta personala. Pe locul al treilea s-a clasat germanul Merten Howe, cu 20,13 m.

„Sunt bucuros ca am cucerit aceasta medalie, dar trebuie sa recunosc ca am venit din start cu gandul ca voi urca pe podium”, a declarat imediat dupa finala, Rares Toader. „La Jocurile Olimpice nu este la fel ca la celelalte concursuri. Aici s-a aruncat de patru ori, iar la celelalte competitii sunt sase incercari. Eu ma concentrez mai bine pe ultimele, dar important este ca am reusit sa ma adaptez si cu stilul de aici. Sunt fericit ca am obtinut acest rezultat si sper ca peste doi voi reusi sa-l inving pe polonez. Pana acum m-a batut la toate concursurile si fiind din Europa, ma intalnesc cu el de fiecare data”, a mai spus atletul.

„Rezultatul nu este surprinzator pentru noi”, a marturist Emilian Floroiu, antrenorul lui Andrei Rares Toader.  „Evolutia lui Rares din acest an, cu cea de-a doua performanta mondiala inregistrata, ne-a indreptatit sa speram la un loc pe podium. Stiam ca polonezul este foarte greu de invins, dar locul al doilea nu ne gandeam sa ne scape. Si asa a fost . Emotii as putea spune ca am avut mai degraba la calificarile pentru JOT, nu acum. Atunci, daca ar fi avut ghinionul sa prinda o zi proasta, ar fi putut rata competitia de la Nanjing. N-a fost insa asa si ne bucuram de medalia de argint cucerita”.

 

Galerie foto