You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR va sarbatori Centenarul Olimpismului pe 12 septembrie

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman va sarbatori pe 12 septembrie a.c. un secol de olimpism in tara noastra. Astfel, campionii nostri, impreuna cu toti cei care au contribuit la frumoasele lor performante, vor participa la un eveniment de gala gazduit de Ateneul Roman.

La celebrarea celor 100 de ani de olimpism si-au confirmat participarea personalitati marcante ale miscarii olimpice la nivel mondial: Thomas Bach – presedintele Comitetului International Olimpic, Patrick Hickey – presedintele Comitetului Olimpic European, reprezentantii celor mai importante comitete olimpice nationale si ambasadori. Invitati la eveniment sunt de asemenea Presedintele si Primul Ministru ai Romaniei, impreuna cu alte oficialitati, care vor impartasi cu toti campionii prezenti  bucuria aniversarii.

“Centenarul olimpismului in Romania este un motiv de mandrie nationala. In acest rastimp am avut victorii notabile, am schimbat uneori istoria Jocurilor Olimpice, aducand astfel bucurie unei natii care a investit in reprezentantii sai incredere si speranta. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman ii apreciaza pe toti cei care impreuna, prin eforturile lor, alcatuiesc Miscarea Olimpica din tara noastra, fie ei sportivi, antrenori, parteneri, admiratori. Ziua de 12 septembrie, asa cum am planuit-o noi, va marca fastuos un reper important in sportul romanesc, printr-o intalnire menita sa-i rasplateasca pe toti cei care au dus renumele tarii noastre departe, odata cu pasii lor pe podiumurile lumii.” a declarat Alin Petrache, presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Galerie foto