You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Adina Diaconu, un important loc 5 la Nanjing 2014

In sferturile de finala ale intrecerilor de tenis de masa din cadrul JOT Nanjing 2014, reprezentanta noastra Adina Diaconu a pierdut in cu 1-4 (11-6, 9-11, 7-11, 3-11, 6-11) in fata campioanei mondiale Doo Hoi Kem (Hong Kong), favorita numarul 1 a competitiei.

La 14 ani, Adina Diaconu a avut o prestatie onorabila in fata mai experimentatei sale adversare, care peste cateva luni va implini 18 ani.

„Diferenta de varsta si-a spus cuvantul”, a precizat la finalul partidei antrenorul Petre Arnautu. „Adina a inceput bine, in forta, dar apoi a cedat psihic. In ansamblu sunt multumit de jocul Adinei tinand seama ca ea este cadeta. Ne-am fi dorit sa urcam pe podium, dar, obiectiv vorbind, stiam ca ar fi fost extrem de greu sa intre in primele patru pozitii. De altfel, doar Adina si o croata au reusit calificarea in sferturi ”.

„A fost foarte greu”, ne-a marturisit Adina Diaconu la finalul meciului din sferturi . „Chinezoiaca este mai mare ca varsta si mai experimentata. A jucat multe open-uri de senioare si asta s-a vazut. In plus este cotata principala favorita a competitiei. Chiar daca am inceput bine, pe masura ce ea si-a intrat in mana eu m-am demoralizat. La un moment dat, chiar am intrat in panica pentru ca nu stiam cu ce lovituri sa ripostez. Sper ca atunci cand voi fi de varsta ei, adica peste aproape patru ani, sa ajung si eu numarul unu modial”.

Galerie foto