You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

La un “varf de ac” de podium la haltere

Prima zi de competitie nu a fost dintre cele mai faste pentru Echipa Olimpica a Romaniei prezenta la JOT de la Nanjing. Cel mai aproape de podium s-a aflat halterofilul Robert Stefan Manea, la categoria 56 kg, unde a ocupat locul 4, cu un total de 238 de kg, 107 kg la smuls si 131 kg la aruncat.

Robert Manea a evoluat bine la stilul smuls, dar a gresit la aruncat. “Nu pot sa-mi revin”, a declarat Ovidiu Fatu, antrenorul sportivului, la finalul concursului. “Am simtit cum ne-a trecut medalia pe langa ureche. Dupa stilul smuls am fost aproape siguri ca vom ocupa un loc pe podium, pentru ca stilul aruncat este favoritul lui Robert. Cred ca in toata cariera lui, de pana acum, s-a intamplat doar de doua ori sa rateze la aruncat dupa ce a dus bara la piept. Lipsa de experienta (n.r. – Robert Manea este la prima participare la o competitie de asemenea anvergura) se pare insa ca si-a spus cuvantul”. De altfel, inainte de ultima aruncare, din tribune s-au putut auzi sfaturile pe care tehnicianul le striga catre  elevul sau din spatele podiumului:  “Nu te grabi! Concentreza-te”.  Robert Manea n-a reusit sa se adune pe final si a trebuit sa se multumeasca cu locul 4.

Foarte aproape de un rezultat bun s-a aflat si scrimerul Tudor Cucu Dumitrescu. Din pacate, in optimile de finala a pierdut la o singura tusa, 14-15, in fata adversarului sau Mostafa Ayman (Egipt), dupa ce a condus detasat in prima parte a intalnirii. Adrian Carlescu, antrenorul sportivului, nu si-a putut  ascunde dezamagirea.  „Intotdeauna este frustrant cand pierzi la o singura tusa, mai ales dupa ce ai condus o buna perioada de timp. Tudor putea sa obtina o clasare mult mai buna, dar in sport orcie ezitare se plateste”, a spus Adrian Carlescu.

Galerie foto