You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Acomodarea Echipei Olimpice la Nanjing decurge fara probleme

Componentii Echipei Olimpice a Romaniei, care participa la JOT Nanjing 2014, s-au acomodat foarte bine cu diferenta de fus orar, de cinci ore, dintre Bucuresti si orasul gazda al competitiei si, din prima zi, au inceput antrenamentele. Ieri, la Nanjing, a sosit si Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic (CIO) pentru Romania, vice-presedintele COSR.

Alexandru Epuran, seful de misiune al Romaniei la Nanjing, s-a declarat multumit de cum au decurs lucrurile de la sosirea delegatiei Romaniei pana in momentul de fata. “Tinerii nostri sportivi s-au comportat ca niste profesionisti”, a declarat Alexandru Epuran.” Faptul ca s-au calificat la o competitie de anvergura Jocurilor Olimpice de Tineret demonstreaza o experienta competitionala care s-a vazut inca de la sosirea in China. Din clipa in care au intrat in Satul Olimpic, toti componentii lotului si-au potrivit ceasurile dupa ora locala si toata lumea a intrat in programul competitiei. In prima zi, dupa aproximativ 30 de ore pe drum, antrenamentele au fost de intensitate mai scazuta, dar in momentul de fata planul de pregatire se incadreaza in parametri normali. Este adevarat ca distantele pana la bazele de competitie sunt destul de lungi (n.r. – drumul din Satul Olimpic pana la cea mai apropiata baza sportiva dureaza aproximativ o jumatate de ora, iar pana la cea mai departata baza, in jur de o ora si un sfert), dar acest lucru nu iese din tiparele unei competitii de anvergura JOT si nimeni nu a considerat acest aspect un inconvenient. La bunul mers al lucrurilor a contribuit si experienta antrenorilor Echipei Olimpice.  Cativa dintre acestia au participat la Jocurile Olimpice, de exemplu Relu Auras  (n.r. – box)  sau Maria Girba (n.r. – gimnastica ritmica), altii au fost la cateva editii ale Festivalului Olimpic al Tineretului European, ceea ce reprezinta o continuitate benefica, iar altii au in palmares participarea la campionate mondiale sau europene. Prin urmare atat sportivii cat si antrenorii au stiut sa gestioneze fara probleme toate informatiile, ca de pilda datele legate de programul autobuzelor  puse la dispozitie de organizatori sau de orarul si locul unde se serveste masa. In concluzie, totul decurge fara niciun fel de sincope, iar sportivii sunt pregatiti din toate punctele de vedere sa intre in concurs”, a incheiat seful de misiune al Echipei Olimpice a Romaniei.

Octavian Morariu, membru CIO pentru Romania, vice-presedinte al COSR, a sosit ieri la Nanjing, iar dupa o scurta vizita in Satul Olimpic s-a intalnit cu componentii Echipei Romaniei si le-a urat succes.

Atmosfera in Echipa Olimpica a Romaniei este vesela si optimista, in timpul liber una dintre distractiile componentilor lotului fiind sa lege prietenii folosind ultima descoperire in domeniu – dispozitivele Yogger, cu care sunt dotati totii sportivii din Satul Olimpic. O simpla atingere intre doua Yogger inseamna o dovada de prietenie si un schimb instant informatii care pot fi vizualizate imediat accesand link-ul rezervat pe site-ul oficial al competitiei.

Satul Olimpic este spectaculos mai ales seara cand jocurile de lumini de pe cladiri constituie atractia numarul unu. Toate blocurile, nou construite, vor deveni,  dupa incheierea JOT, componente ale unui cartier urban ultra modern.

In ceea ce priveste securitatea JOT, masurile sunt la superlativ.  In afara de nenumaratii voluntari si fortele de politie care vegheaza la siguranta participantilor, organizatorii au dotat cu dispozitive de control, similare celor din aeroporturi, toate caile de acces in spatiile destinate JOT, adica intrarile in Satul Olimpic, in bazele sportive de antrenament si de competitie,  sau in hotelurile acreditate unde locuiesc oficiali sau alti participanti la JOT.

Galerie foto