You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Programul COSR sustinut de Solidaritatea Olimpica - primele succese la tir cu arcul

Au fost inregistrate primele succese ale programului initiat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si finantat de Solidaritatea Olimpica pentru dezvoltarea tirului cu arcul in Romania. Doi sportivi romani au reusit la Campionatele Europene in aer liber de tir cu arcul de la Echmiadzin (Armenia), sa obtina doua locuri cota de participare la prima editie a Jocurilor Europei de la Baku, din 2015.

In 2013, COSR a initiat un program pentru dezvoltarea tirului cu arcul in Romania, iar Solidaritatea Olimpica a sustinut acest demers prin desemnarea unui expert din Coreea de Sud,  Dong Eun Suk, care sa ofere consultanta de specialitate. Timp de aproape doi ani, Dong Eun Suk s-a implicat atat in ridicarea nivelului de pregatire al sportivilor romani, fiind prezent la un numar considerabil de antrenamente, cat si al antrenorilor si arbitrilor carora le-a oferit consultanta in legatura cu cele mai revolutionare tehnici din domeniu.

Primele rezultate remarcabile ale programului initiat de COSR si finantat de Solidaritatea Olimpica au fost obtinute la Campionatele Europene in aer liber de tir cu arcul recent disputate la Echmiadzin (Armenia), unde  Romania a obtinut doua locuri cota pentru Jocurile Europei de la Baku, unul pentru un baiat si unul pentru o fata.

Gratie initiativei COSR sustinuta de Solidaritatea Olimpica, tirul cu arcul s-a aliniat, alaturi de box, gimnastica artistica, gimnastica ritmica, gimnastica aerobica, kaiac-canoe si lupte, in randul sporturilor unde Romania are asigurata participarea la cea dintai editie a Jocurilor Europei care vor avea loc la Baku in perioada 12-28 iunie 2015 pentru cei mai valorosi sportivi la ora respectiva. 

Programul de dezvoltare pentru tir cu arcul sustinut de Solidaritatea Olimpica este planificat a se derula pana in 2016.

Galerie foto