You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jocurile Europene, o noua competitie sub semnul celor cinci cercuri olimpice

Peste aproape un an, mai exact pe data de 12 iunie 2015, in localitatea Baku din Azerbaidjan, se va da startul primei editii a Jocurilor Europene. Competitia inovativa multi-sport, detinuta, organizata si reglementata de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC), este programata  a se desfasura timp de 17 zile, pana pe 28 iunie 2015.

Potrivit noului  proiect, peste 6000 de sportivi sunt asteptati sa participe la intrecerile organizate la nu mai putin de 19 sporturi, dintre care 16 olimpice si trei neolimpice.

De maximum interes este faptul ca noua competitie va oferi sportivilor posibilitatea de a obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, la noua sporturi – atletism, inot, ciclism, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masa, taekwondo, triatlon si volei pe plaja. Prin urmare, la majoritatea sporturilor vor participa seniori, dar vor exista si discipline unde se vor putea inscrie sportivi cu varste sub 18 ani.

Jocurile Europene au fost create in anul 2012, iar pe data de 9 decembrie 2012, in cadrul Adunarii Generale a EOC, 84 la suta dintre Comitetele Nationale Olimpice (CNO) prezente la intrunire au votat ca prima editie a competitiei sa fie gazduita de localitatea Baku.

In cadrul ceremoniei care a avut loc la Baku pentru a marca un an pana la startul Jocurilor Europene, competitie care se doreste a avea loc o data la patru ani, Patrick Hickey, presedintele EOC, s-a declarat incantat de realizarile organizatorilor. “In doi ani s-a muncit excelent in Baku si suntem indreptatiti sa credem ca editia inaugurala a Jocurilor Europene va fi remarcabila din toate punctele de vedere”, a spus Patrick Hickey.

Galerie foto