You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Orice roman poate deveni purtator on-line al Tortei Olimpice a JOT Nanjing 2014

Ceremonia de aprindere a Flacarii Olimpice a celei de a doua editii de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), programata a se desfasura intre 16 si 28 august a.c. la Nanjing, in China, a avut loc in aceasta dimineata pe Stadionul Panathenaic din Atena, dupa acelasi ritual care se respecta la Jocurile Olimpice moderne.

Tot astazi, cu 108 zile inainte de startul competitiei, va fi lansata oficial stafeta virtuala a Tortei Olimpice, care va strabate toate cele 204 Comitete Olimpice Nationale ai caror reprezentanti vor participa la intrecerile olimpice.

Stafeta virtuala, mijlocul modern de promovare si raspandire a valorilor si simbolurilor olimpice in randul tinerilor din intreaga lume organizata in premiera mondiala, va da posibilitatea oricarui iubitor al sportului, indiferent de varsta, cu acces la sistemele de operare iOS si Android sau la terminale PC, sa fie purtator on-line al Tortei Olimpice.

Organizatorii au pus la dispozitie aplicatii traduse in 16 limbi straine pentru toate cele 258 de site-uri (adica numarul localitatilor prin care va trece stafeta virtuala a Tortei Olimpice) care vor fi deschise, unul dupa altul, incepand de astazi pana in clipa in care Flacara Olimpica a JOT 2014 va fi aprisa la Nanjing.

Tot ceea ce trebuie sa faca un iubitor al sportului si al valorilor olimpice pentru a face parte din stafeta virtuala a Tortei Olimpice a JOT Nanjing 2014 este sa urmeze cativa pasi simpli:

1.      Sa descarce aplicatia TorchRelay de pe App Store sau Google Play sau sa acceseze pagina http://torchrelay.nanjing2014.org/

2.      Sa se inregistreze in aplicatie folosind adresa de email sau una dintre metodele alternative puse la dispozitie de catre organizatori.

3.     Sa-si creeze o imagine pe care sa o aiba ca purtator al Tortei;

4.     Sa fie pregatit sa intre in stafeta si sa-si ia angajamentul in fata preotesei ca va fi purtator al Tortei Olimpice JOT Nanjing 2014 si va calatori in jurul lumii cu NANJINGLELE (principalul purtator al Tortei care ii va conduce pe toti participantii prin toate destinatiile oficiale ale stafetei, care se vor deschide una dupa alta potrivit programului stabilit de organizatori), intr-o calatorie tinereasca a stafetei virtuale.

In Romania, Torta va ajunge pe 5 mai a.c., iar aplicatiile vor fi deschise intre orele 11.00 si 19.00 (ora Romaniei).

Galerie foto