You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start in cursa pentru traditionalele concursuri de creatie organizate de COSR, prin AOR

Cei mai talentati elevi, cu varste intre 6 si 18 ani, sunt asteptati sa participe la editiile din 2014 ale concursurilor de literatura si jurnalism sportiv – „Un condei numit Fair play” si de arte plastice - „Jocurile Olimpice in imaginatia copiilor”, manifestari organizate de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR).

Regulament de participare la ,,UN CONDEI NUMIT FAIR-PLAY” - 2014:                                                                   

 Art. 1. Concursul de creatie literara se inscrie intr-o miscare nationala si internatională de promovare consecventa a spiritului olimpic si a valorilor olimpismului in randul tinerelor talente din mediul scolar. Sunt invitati sa participe elevii din scoli si licee, inclusiv unitati de invatamant artistic si sportiv.
Art. 2. Concursul este promovat si sprijinit de catre Comitetul International Olimpic, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana si Ministerul  Educatiei Nationale.
Art. 3. Se poate participa la una din cele 3 sectiuni: poezie, proza (fictiune) si cronica/reportaj sportiv, pe urmatoarele categorii de varsta:
            -    7 – 10 ani;
            -  11 – 14 ani;
            -  15 – 18 ani.

Art. 4. Conditii de participare:
               4.1. Lucrarile trebuie sa abordeze ca subiect spiritul olimpic sau una dintre valorile olimpismului: toleranta, fair-play, non-violenta, bucuria aflata in efort, respectul fata de ceilalti, echilibrul dintre corp si minte.
                4.2. Se admite o singura lucrare pentru fiecare participant, la una dintre sectiunile mentionate.
                4.3. Lucrarile nu trebuie sa depaseasca 5 coli de hartie format A 4 (21/30 cm). Ele vor fi insotite obligatoriu de catre talonul de participare, cu toate datele completate: numele si prenumele participantului, titlul lucrarii, sectiunea pentru care a optat, unitatea de invatamant: telefon/fax, clasa/varsta, orasul/judetul si numele profesorului indrumator.
              4.4. Lucrarile nu se returneaza participantilor. Toate drepturile de copyright apartin  Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
Art.  5. Concursul se desfasoara in doua faze: judeteana si nationala.
              5.1. Faza judeteana se desfasoara pana in luna  mai a anului in curs.
              5.2. Fiecare Inspectorat Scolar Judetean va desemna un juriu care sa cuprinda inspectorul/metodistul de limba si literatura romana, inspectorul educativ si pe cel de educatie fizica si sport, care va stabili castigatorii la cele 3 sectiuni, pe fiecare categorie de varsta.
              5.3. La incheierea operatiunilor de jurizare si clasificare, Inspectoratul Scolar Judetean va expedia un numar de maximum 90 de lucrari (cate 10 la fiecare sectiune pe categorii de varsta) pe adresa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman – Bd. Marasti nr. 20 A,  sector 1,  Bucuresti, cod 011468  pana in data de 20 iunie a anului in curs.
              5.4.  Faza finala se va desfasura in luna octombrie a anului in curs.
Art. 6. Se vor acorda premii la fiecare sectiune, pe fiecare categorie de varsta astfel: 
      - 1 loc I;
      - 1 loc II ;                                                      
      - 1 loc III ;                                       
      - 5 mentiuni.
      Se acorda un Premiu special unui concurent care este legitimat la un Club Sportiv, indiferent de categoria de  varsta la care a participat.

Art. 7. Cele mai valoroase lucrari premiate vor fi publicate pe pagina web a C.O.S.R. si in Buletinul Informativ al Academiei Olimpice Romane “Spirit Olimpic”. Pentru aceasta, lucrările vor trebui trimise şi în format electronic (prin internet) la adresa noc_romania@cosr.ro.

TALON DE PARTICIPARE

Numele si prenumele.......................................................................

Titlul lucrarii ............................................................................

 Sectiunea …..............................................................

Varsta / Clasa ...…………………………………………………..

Scoala ....………………………………………………………….

Adresa scolii .…………………………………………………….

Telefon / Fax .……………………………………………………..

Orasul / Judetul…………………………………………………..

Profesor indrumator ……………………………………………..

 

Regulament de participare la  “JOCURILE OLIMPICE IN IMAGINATIA COPIILOR” - 2014

Art. 1. Concursul de arte plastice se inscrie intr-o miscare nationala si internatională de promovare consecventa a spiritului olimpic si a valorilor olimpismului in randul tinerelor talente din mediul scolar. El se adreseaza elevilor din gradinite, scoli si licee, din unitatile de invatamant artistic si sportiv.
Art. 2. Concursul este promovat si sprijinit de catre Comitetul International Olimpic, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin Academia Olimpica Romana si Ministerul  Educatiei Nationale.
Art. 3.   Se poate participa la urmatoarele categorii de varsta:
-   6 – 10 ani;
- 11 – 14 ani;
- 15 – 18 ani.

Art. 4.   Conditii de participare:
       4.1. Fiecare participant are dreptul sa prezinte o singura lucrare, in tehnica la alegere, pe suport de hartie, respectand formatul STAS A3 sau A4. Lucrarile care vor depasi dimensiunile mentionate nu vor fi admise in concurs.
       4.2. Lucrarile nu se returneaza participantilor. Ele pot constitui baza unor expozitii itinerante din tara sau strainatate. Toate drepturile de autor apartin  Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.
       4.3. Lucrarile vor fi insotite obligatoriu de catre talonul de participare, cu toate datele completate: numele si prenumele participantului, titlul lucrarii si sectiunea, unitatea de invatamant: telefon / fax, varsta / clasa, orasul / judetul si numele profesorului indrumator.
Art. 5.  Concursul se desfasoara in doua faze: judeteana si nationala
        5.1. Faza judeteana se desfasoara pana in luna  mai a anului in curs.
        5.2. Fiecare Inspectorat Scolar Judetean va desemna un juriu care sa cuprinda inspectorul/metodistul de  arte vizuale, inspectorul educativ si pe cel de educatie fizica si sport.
        5.3. La incheierea operatiunilor de jurizare si clasificare, Inspectoratul Scolar Judetean va expedia un numar de maximum 30 de lucrari (cate 10 pentru fiecare categorie de varsta) la adresa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman – Bd. Marasti nr. 20 A, sector 1, Bucuresti, cod 011468 pana in data de  20 iunie a anului curent.
        5.4. Faza finala se va desfasura in luna  noiembrie  a anului in curs.
Art. 6. Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de varsta,  astfel:
- 1 loc I;                              
- 1 loc II;
- 1 loc III;                                           
- 5 mentiuni;
- 3 premii speciale (cate unul pentru fiecare categorie de varsta).

Art. 7. Cele mai valoroase lucrari vor fi popularizate pe pagina web a C.O.S.R., in Buletinul Informativ al Academiei Olimpice Romane “Spirit olimpic”, precum si in alte tiparituri specifice.

TALON DE PARTICIPARE

Numele si prenumele ………………………………………......

Titlul lucrarii .........................................................................

Sectiunea ..............................................................

Varsta / Clasa …………………………………………………..

Scoala …………………………………………………………..

Adresa scolii …………………………………………………..

Telefon / Fax……………………………………………………

Orasul / Judetul ………………………………………………

Profesor indrumator …………………………………………

Rezultatele finale ale celor doua manifestari vor fi anuntate la inceputul lunii noiembrie.

Galerie foto