You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Octavian Morariu si-a anuntat retragerea de la conducerea COSR

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Octavian Morariu si-a anuntat oficial retragerea din fruntea COSR in cadrul Adunarii Generale ordinare care a avut loc astazi la Casa Olimpica.

Presedintele COSR va ramane in functie pana pe data de 29 mai a.c. cand a fost programata Adunarea Generala Extraordinara.

“Sunt zece ani de cand conduc acest for care regrupeaza marile valori ale sportului romanesc, fie ca este vorba de cele juridice, si aici ma refer la federatii, fie ca este vorba de cele individuale, si aici ma refer la marii campioni si alte personalitati din lumea sportului romanesc ”, au fost cuvintele cu care  Octavian Morariu si-a inceput alocutiunea in cadrul Adunarii Generale de astazi.

“In toata aceasta perioada am fost un presedinte dedicat si am incercat din rasputeri sa asigur Comitetului Olimpic si Sportiv Roman resursele financiare si umane necesare functionarii sale la cei mai inalti parametri in interesul sportivilor in primul rand ”.

“Evolutia in acesti zece ani a fost vizibila pe multe planuri. Este rezultatul unei munci in echipa, impreuna cu membrii Comitetului Executiv, si cu toti colaboaratorii din COSR. Am promovat mereu valorile olimpismului, excelenta, respectul, solidaritatea, fair-play-ul, absenta oricaror tipuri de discriminari, lupta impotriva dopajului si a tuturor ilegalitatilor din sport. Insist asupra respectului care este baza piramidei morale a olimpismului - respectul fata de adversari, parteneri, reguli, arbitri, spectatori, lumea politica, institutii. Fara respect nu se poate cladi nimic, nicaieri. Evolutia a fost si una personala, in clipa de fata ocupand functii importante in miscarea olimpica internationala si in federatia internationala de rugby IRB, inclusiv ca presedinte FIRA - AER”.

“A venit si pentru mine un moment de evaluare, de apreciere lucida a realitatii. Am constatat o supraincarcare a activitatilor mele si pentru ca niciodata functiile nu au fost un scop pentru mine, stiind ca tot timpul sunt vremelnice, din respect pentru cei din jur si nu in ultimul rand pentru familia mea am hotarat sa ma retrag astazi din functia de presedinte al COSR ”.

“Voi ramane prezent in viata olimpica si a COSR in spiritul Chartei Olimpice ca si membru ex-office (n.r. – din oficiu) al Comitetului Executiv al COSR. Miscarea olimpica din Romania poate conta in continuare pe sprijinul si implicarea mea dedicata”.

“Decizia nu a fost usoara. A fost insa grea doar din punct de vedere al raspunderii si responsabilitatii fata de miscarea olimpica din Romania, nu si din punct de vedere al persoanei mele in sensul strict al cuvantului. Cred insa ca este un exercitiu de moralitate pentru ca miscarea olimpica din Romania are nevoie de o conducere care sa asigure o activitate diligenta si regulata a forului nostru. Din punct de vedere moral era foarte greu sa acumulez atatea functii. Consider ca mi-am facut pe deplin datoria si raman in continuare la dispozitia miscarii olimpice”.

“Este si momentul in care trebuie sa aduc multumiri tuturor ministrilor Tineretului si Sportului, sau presedintilor Agentiilor sau Autoritatilor Nationale cu care am colaborat, tuturor prim-ministrilor si in primul rand lui Victor Ponta care a avut o contributie determinanta la succesul FOTE Brasov 2013, cu o mentiune speciala la acest capitol pentru Gabriel Oprea. Ii multumesc de asemenea presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul constant, tuturor institutiilor statului cu care am colaborat si in mod particular Agentiei Nationale Anti-Doping, presedintilor si secretarilor generali ai federatiilor sportive nationale, personalitatilor din sport si membrilor COSR. Vreau de asemenea sa fac o mentiune speciala pentru echipa mea de colaboratori de la COSR, o echipa puternica, motivata competenta si, in slujba sportivilor si olimpismului ”.

“In mod particular ii multumesc celui care timp de zece ani mi-a fost un bun camarad si intre timp mi-a devenit prieten apropiat, si il numesc aici pe Ioan Dobrescu”.

“Ii rog pe cei pe care eventual nu i-am amintit sa ma scuze si urez in continuare olimpismului romanesc numai bine si mult succes”, a incheiat Octavian Morariu.

Galerie foto