You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sarbatorirea Zilei Internationale a Sportului, pentru Dezvoltare si Pace, o reusita

In sala de sport a Scolii gimnaziale nr. 162 din Bucuresti au domnit veselia, spiritul de competitie si fair-play, muzica si dansul, duminica, pe 6 aprilie a.c., cand a fost sarbatorita, in premiera, Ziua Internationala a Sportului, pentru Dezvoltare si Pace. Elevi de la sase scoli din Capitala s-au intrecut in trei probe, iar la final au fost desemnati castigatorii.

Sarbatoarea Zilei Internationale a Sportului, pentru Dezvoltare si Pace, manifestare lansata sub egida Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si a Comitetului International Olimpic (CIO), organizata in Romania de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin Academia Olimpica Romana (AOR), cu participarea filialelor AOR din Bucuresti, a debutat in Capitala cu cateva momente solemne. Mai intai s-a arborat Drapelul olimpic, apoi a fost intonat Imnul olimpic, dupa care Laura Carlescu Badea, directorul AOR, a dat citire mesajului oficial al lui Thomas Bach, presedintele CIO. Altii cativa oficiali prezenti la manifestare au tinut sa transmita celor prezenti scurte mesaje educative dupa care au inceput intrecerile sportive.

Cate sase sportivi de la fiecare dintre cele cinci scoli gimnaziale din Bucuresti, nr. 162  (scoala gazda), nr. 5, nr. 170 „Geo Bogza”, nr. 171 „Petre Ispirescu”, nr. 182 „Alexandru Costescu”, precum si  de la Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu”, s-au intrecut in trei probe: alergare 30 m, saritura in lungime de pe loc si aruncarea mingii de baschet.

La finalul intrecerilor sportive, pana la desemnarea premiantilor, elevii scolilor 5 si 162, precum si cei de la Scoala gimnaziala „Mircea Eliade” – Cernavoda au oferit scurte momente artistice. Au fost interpretate piese muzicale la pian si chitara, urmate de  demostratii de dans sportiv. Surpriza zilei au oferit-o componentii echipei de mini-fotbal a scolii gazda care au evoluat scurt meci, demonstrativ, de fotbal.

In urma punctajelor acumulate, clasamentul a aratat astfel:

Locul I - Scoala gimnaziala „Geo Bogza”;

Locul II - Scoala gimnaziala „Petre Ispirescu”;

Locul III, ex aequo - Scoala gimnaziala  nr. 162, Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu”;

Locul V - Scoala gimnaziala nr. 5;

Locul VI - Scoala gimnaziala „Alexandru Costescu”;

Toti participantii la Ziua Internationala a Sportului, pentru Dezvoltare si Pace au primit din partea COSR diplome si premii, constand in materiale sportive (tricouri, mingi), carti si albume documentare cu subiect sportiv, apa si dulciuri. In plus, cei care au urcat pe podium au primit cate o cupa.

 

Galerie foto