You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, sarbatorita in premiera pe 6 aprilie 2014

Organizatia Natiunile Unite (O.N.U.) si statele sale membre vor sarbatori oficial pe data de 6 aprilie a.c., pentru prima data in istorie, Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace, cu sprijinul comunitatii internationale.

Sarbatorirea acestei Zile Internationale se doreste a fi de acum inainte un eveniment anual, o noua ocazie de promovare a sportului si a activitatii fizice ca limbaj universal si mijloc inovator pentru educatie, sanatate, integrare sociala, dezvoltare a tineretului, construire a pacii si dezvoltarii durabile in general. De asemenea, aceasta Zi va pleda in favoarea necesitatii de a investi in sport in continuare.

Comitetul International Olimpic (C.I.O.), in calitatea sa de Observator Permanent la Natiunile Unite, sustine initiativa intrucat aceasta zi ar putea evidentia rolul si contributia organizatiilor sportive in programele de schimbare sociala si dezvoltare umana. De altfel, conceptul de a plasa sportul in serviciul dezvoltarii armonioase a umanitatii se afla in centrul misiunii CIO. Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace se doreste a deveni o completare la Ziua Olimpica, evenimentul emblematic sarbatorit pe 23 Iunie care celebreaza valorile olimpice de prietenie, excelenta si respect unde milioane de oameni din intreaga lume sunt indemnati sa practice sportul.

Organizarea Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace este sprijinita atat de Thomas Bach, presedintele CIO, cat si de toti membrii CIO. Acestia considera ca, in calitate de membri ai  Familiei Olimpice si ai miscarii sportive mondiale, trebuie sa sustina noul eveniment pentru a demonstra impactul social pe care sportul, de la etapa de initiere pana la marea performanta, il are asupra comunitatii si bunastarii de zi cu zi a intregii omeniri.

In Romania, Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace va fi organizata pe 6 aprilie a.c. de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) prin Academia Olimpica Romana (AOR), in incinta Scolii gimnaziale nr. 162 din Bucuresti. Vor participa atat elevi ai scolii gazda cat si de la Scolile gimnaziale nr. 5 „Nicolae Titulescu”, nr. 170 „Geo Bogza”, nr. 171 „Petre Ispirescu”, si nr. 182 „Alexandru Costescu”, precum si elevi de la Liceul greco-catolic „Timotei Cipariu”.

Manifestarea va incepe la ora 10.00.

Galerie foto