You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Premierul Romaniei si ministrul Tineretului si Sportului au felicitat COSR la 100 de ani de olimpism romanesc

Victor Ponta, primul ministru al Guvernului Romaniei, si Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, au marcat cei 100 de ani pe care miscarea olimpica din Romania ii sarbatoreste in acest an publicand mesaje de felicitare pe primele pagini ale site-urilor oficiale ale insitutiilor in fruntea carora se afla.

Colaborarea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) cu cele doua institutii  a fost intotdeauna excelenta, ultima mare realizare fiind organizarea editiei de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Brasov, in 2013, care s-a bucurat de un rasunator succes pe plan international.  Sportul romanesc se mentine astfel unul dintre cei mai importanti ambasadori ai Romaniei.   

Mai jos, cele doua mesaje de felicitare care onoreaza COSR.

Mesajul primului ministru al Guvernului Romaniei Victor Ponta:

„Astazi este o zi speciala pentru sportul olimpic romanesc, acesta implinind 100 de ani. Pe 27 martie 1914, lua fiinta Comitetul Olimpic Roman, precursorul COSR de astazi.

In ultimul secol, acest Comitet a ghidat si sprijinit intr-un mod exemplar activitatea sportivilor romani, ajutandu-i sa atinga performante remarcabile, care au adus tarii noastre, adesea, admiratia întregii lumi.

Doresc sa-mi exprim aprecierea pentru toti cei care au condus, de-a lungul istoriei, aceasta entitate promotoare a olimpismului romanesc si care i-au perfectionat pe sportivii romani.

De asemenea, adresez cu aceasta ocazie sincere felicitări tuturor reprezentantilor Romaniei care, în ultimul secol, au cucerit peste 300 de medalii la Jocurile Olimpice! Cu totii suntem mandri de cei care au promovat imaginea Romaniei in lume.

De aceea, Guvernul Romaniei este si va ramane un partener de nadejde pentru Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, pentru tot ceea ce inseamna performanta in sport.

Mult succes in activitatea viitoare!

Victor Ponta,
Prim-ministru al Guvernului Romaniei”

Mesajul ministrului Tineretului si Sportului Gabriela Szabo:

„Stimati Membri ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman,

Dragi prieteni,

Astazi, va adresez gandurile mele in primul rand din postura de atlet care s-a bucurat de-a lungul anilor de o relaţie extraordinara cu Dumneavoastra, benefica atat pentru cariera sportiva, cat si pentru dezvoltarea mea pe plan personal. Am crescut sub egida Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, ne-am bucurat alaturi de toti romanii de recordurile mondiale pe care le-am obtinut si, alaturi de toti sportivii romani care au scris istorie, am dat numelui Romaniei o rezonanta care nu se va pierde vreodata.

Drept pentru care, la 100 de ani de excelenta sportiva romaneasca inscrisa pe cele mai inalte culmi sub auspiciile Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, doresc sa va felicit pentru ca ati gravat adanc in palmaresul mondial.

Astazi, in calitatea mea de Ministru al Tineretului si Sportului, sunt convinsa mai mult decat oricand de rolul vital pe care il are Comitetul Olimpic Roman, alaturi de alte organisme reprezentative, in sportul de inalta performanta. Rigurozitatea, calitatea, excelenta sunt virtuti care va reprezinta si datorită carora sportivii romani au stat in bransa elitelor.

Stimati membri ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, va multumesc pentru ambitia pe care o insuflati sportivilor, pentru ca ridicati standardele performantei pe cele mai inalte culmi si pentru ca purtati cu atat de multa mandrie responsabilitatea de a mentine sportul la rang de arta.

Felicitari pentru 100 de ani de excelenta in sport si mandrie nationala!

Cu deosebita consideratie si mereu alaturi,

Gabriela Szabo,
Ministrul Tineretului si Sportului”

 

Galerie foto