You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatoric, Romania se mentine in pole position la sporturile de iarna

Desfasurarea la standarde inalte a celor doua etape de Cupa Mondiala rezervate intrecerilor feminine de sarituri cu schiurile, care au avut loc la Complexul Sportiv de la Rasnov, a reconfirmat renumele Romaniei de gazda excelenta, dobandit dupa organizarea impecabila, in 2013, a editiei de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretul European (FOTE).

Japoneza Chika Yoshida, directorul competitiei din partea Federatiei Internationale de Schi (FIS), si delegatul tehnic FIS Mathis Hubert (Elvetia) au declarat ca au fost cele mai bine organizate etape din acest sezon al Cupei Mondiale feminine de sarituri cu schiurile, in conditiile in care alte etape au avut loc la Lillehammer (Norvegia), Sapporo (Japonia), Hinzenbach (Austria) sau Planica (Slovenia).

“Este o mare bucurie pentru noi ca, dupa ce a uimit o lume intreaga cu organizarea FOTE - Brasov 2013, Romania a inregistrat un nou succes impresionand prin gazduirea la standarde de inalta calitate a celor doua etape de Cupa Mondiala din circuitul feminin de sarituri cu schiurile”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

“Federatia Romana de Schi si Biatlon si autoritatile locale din Rasnov merita toate laudele deoarece au reusit aproape imposibilul, acela de a oferi atat conditii de concurs la cote superioare, invingand problemele create de temperaturile neobisnuit de mari din aceasta iarna, cat si organizarea impecabila a intrecerilor. FOTE Brasov 2013 a reintrodus Romania pe harta sporturilor de iarna, din punct de vedere organizatoric, direct in pole position,  iar cele doua etape de Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile de la Rasnov o mentin pe aceasta pozitie, ceea ce este cel putin la fel de dificil. Suntem optimisti ca in curand vom inregistra rezultate remarcabile si in plan sportiv, mai ales ca la  Jocurile Olimpice de la Sochi sportivii nostri nu s-au facut de ras. Pozitiile 17 ocupate la bob de doua persoane, locurile 18 si 20 la schi fond, sau 21 si 22 la schi alpin sunt rezultate onorabile care ne dau sperante pentru viitor”, a completat Ioan Dobrescu.

Galerie foto