You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cei mai talentati mici pictori iubitori de sport se pregatesc de gala

Gala laureatilor concursului national de arte plastice « Jocurile Olimpice in imaginaţia copiilor » va avea loc vineri, 8 noiembrie, orele 11.00 in edificiul modern si impunator al Casei Olimpice, unde se afla sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si Muzeul Sportului.

Concursul organizat de COSR prin Academia Olimpica Romana, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a constituit un nou prilej pentru micii plasticieni sa-si dovedeasca fantezia, trairile interioare si sentimentele legate de frumusetea fenomenului sportiv.

La faza finala a editiei din acest an au fost promovate 592 de lucrari provenite  de la 104 institutii de invatamant din Municipiul Bucuresti si alte 21 de judete, inscrise pe trei categorii de varsta: 7-10, 11-14 si 15-18 ani. Castigatorii premiilor si mentiunilor acordate vor primi diplome, albume de arta si materiale specifice  picturii si graficii.

La eveniment vor fi prezenti elevii laureati, profesorii indrumatori, membrii juriului – presedinte Adrian Braescu - inspector general de arte vizuale din cadrul MEN, laureati olimpici, alte personalitati sportive, invitati si reprezentanti ai presei.

Pe scenă vor evolua tineri muzicieni, elevi ai Scolii gimnaziale de arte „Iosif Sava” din Bucuresti, care vor sustine un program artistic.

Vernisajul expozitiei va avea loc la etajul I din interiorul Muzeului Sportului. Expozitia de desene ii va sensibiliza pe vizitatori prin simplitatea, claritatea, armonia si echilibrul lucrarilor expuse.

Galerie foto