You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FIRA-AER a inceput reorganizarea sub conducerea lui Octavian Morariu

Asociatia Europeana de Rugby (FIRA-AER) si-a inceput procesul de reorganizare sub conducerea noului presedinte, Octavian Morariu, in cadrul unei sedinte a Comitetului Executiv FIRA-AER care a avut loc la Bucuresti, dupa ce o buna parte dintre membrii acestuia au asistat la Campionatul European de Rugby 7 (FIRA-AER 7s Grand Prix Series), organizat in Capitala.

Principalul subiect al sedintei a fost noua metodologie de management a asociatiei. S-a stabilit ca Adunarea Generala sa devina anuala, nu bi-anuala, iar numarul sedintelor de Comitet Executiv sa fie redus la cel mult patru pe an. Aceasta noua organizare, propusa de Octavian Morariu pentru o mai mare eficacienta, a fost unanim acceptata si va fi structurata in jurul celor 11 comisii, printre care cea pentru Inalta Performanta si Rugby Profesionist si, in premiera, Comisia Sportivilor.

Totodata, pentru a asigura un proces transparent de luare a deciziilor in cadrul justitiei sportive, organele disciplinare si anti-doping ale FIRA-AER vor deveni independente si vor avea propriile mijloace financiare pentru a-si putea desfasura activitatea. Astfel, a fost aprobata efectuarea unei reevaluari complete a Statutului FIRA-AER de catre Comisia Juridica, cu scopul de a moderniza si simplifica functionarea asociatiei.

In plan competitional, s-a stabilit ca in cadrul exercitiului bugetar 2013-2014, FIRA-AER sa organizeze patru etape ale Campionatului European de Rugby7 (FIRA-AER 7s Grand Prix Series), respectiv la Lyon (FRA), Moscova (RUS), Manchester (GBR) si Bucuresti (ROU) si, in plus, in premiera pentru Europa de Est, Campionatul European U18 din martie 2014 sa fie organizat la Poznan (POL).

Octavian Morariu a mentionat ca federatiile membre FIRA-AER vor fi consultate inainte de implementarea noilor schimbari. Acestea au ca scop general consolidarea echipei FIRA-AER in vederea unei mai bune coordonari si executii a proiectelor fiecarei comisii, in beneficiul sportivilor.

Galerie foto