You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Romaniei a revenit in tara cu 16 medalii de la Utrecht

Delegatia Romaniei a obtinut pe langa 16 medalii, dintre care doua de aur, sapte de argint si sapte de bronz, sase locuri patru, trei locuri 5 si un loc 6.

“Plecam acasa bucurosi”, a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) dupa  festivitatea de inchidere a celei de a XII editii de vara a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) – Utrecht 2013.

 ”La Utrecht, Romania nu numai ca a obtinut mai multe medalii decat la editia de la Trabzon a FOTE (n.r. –14  medalii la FOTE Trabzon 2011), dar a demonstrat ca are un contingent semnificativ de sportivi tineri si talentati  de top european. Se confirma inca o data ca programul care se axeaza pe Centrele Nationale Olimpice pentru Pregatirea Juniorilor si pe sistemul de acordare a bursele olimpice pentru juniori este singurul si ultimul program viabil din sportul de performanta romanesc. Este motivul pentru care, pe viitor, vom consolida acest program, practic singura legatura intre sportul de inalta performanta la nivel mondial si sportul romanesc”.

“Suntem bucurosi ca unele sporturi ne-au confirmat sau intrecut asteptarile. Experienta si valoarea judoka din lotul Romaniei s-a concretizat in cele trei medalii. Cu cele opt trofee, atletismul a revenit acolo unde ii este locul si unde era asteptat de cateva editii ale FOTE. Dupa zece ani, inotul a urcat din nou pe podium si a avut doua clasari in primele sase locuri,  un lucru pe care il apreciem si ne da sperante pentru viitor. Lotul feminin de gimnastica, fara liderul Andreea Munteanu, accidentata cu putin inainte de startul competitiei, si cu doua novice in formatie, a facut fata onorabil competitiei, bronzul de la echipe fiind completat cu o medalie de argint si doua de bronz obtinute in finalele pe aparate”.

“Marile dezamagiri au venit de la gimnastica masculina si tenis. Reculul pe plan mondial al gimnasticii noastre masculine a fost reconfirmat din pacate si la FOTE unde, in premiera in istorie ne-am clasat pe locul 19 si n-am avut nicio calificare in finalele individuale. La tenis din nou nu s-a castigat mai mult de un tur in cel ma fericit caz, atat la simplu cat si la dublu”.

“In ansamblu, asa cum am mai spus, am demonstrat inca o data ca avem un cuvant de spus in sportul european, motiv pentru care ii felicit din tot sufletul pe componentii Echipei Romaniei, pe toti antrenorii si specialistii care au contribuit la pregatirea si participarea Romaniei cu succes la FOTE Utrecht 2013 ”.

Delegatia Romaniei a sosit la Bucuresti, sambata 20 iulie.

Galerie foto