You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Toate gimnastele noastre au obtinut medalii in finalele pe aparate

Laura Jurca a cucerit argintul la sarituri, iar  Silvia Andreea Zarzu si Andreea Maria Iridon au obtinut medaliile de bronz la sol, respectiv barna.

Dupa medaliile de bronz cucerite in intrecerea pe echipei, fiecare componenta a echipei a mai urcat o data pe podium in finalele pe aparate in care au evoluat.

Laura Jurca s-a clasat a doua la sarituri, cu 14.375 puncte, dupa britanica Elissa Downie (14.475 p) care a cucerit medalia de aur, si inaintea lui Tyesha Mattis, tot din Marea Britanie, care a acumulat doar  14,300 p.

La barna, Andreea Maria Iridon a impartit treapta a treia a podiumului cu frantuzoaica Claire Martin, deoarece ambele au avut un punctaj identic, de 13.750 p, exercitiile avand acelasi grad de dificultate. Medalia de aur a fost adjudecata de Maria Bondareva, din Rusia (14.250 p), iar cea de argint i-a revenit reprezentantei gazdelor Eythora Thorsdottir (13.800 p).

La sol, Silvia Zarzu a acumulat 13.750 puncte, la fel ca si Kim Janus, din Germania, care a avut insa un  exercitiu mai dificil, cu o nota de plecare mai mare. In astfel de cazuri, potrivit regulametului, mai sus in clasament a urcat nemtoaica, reprezentanta noastra trebuind sa se multumeasca cu medalia de bronz. Andreea Iridon, cealalta reprezentanta a noastra calificata in finala de la sol s-a clasat a patra cu 13.650 puncte. Medalia de aur i-a revenit Mariei Kharenkova, din Rusia, cu 13.950 p.

Galerie foto