You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Bronz la inot, dupa zece ani de seceta!

Robert Glinta a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului la 100 m spate, aducand cea de-a 16-a medalie pentru Echipa Olimpica a Romaniei la FOTE Utrecht 2013.

Ultima finala din cadrul FOTE 2013 in care Romania a avut un reprezentant a fost cea de la 100 m spate masculin. Robert Glinta se calificase in lupta pentru medalii cu cel mai bun timp atat in seri cat si in semifiale, asa ca toata lumea spera ca el sa urce pe podium.

Robert Glinta a confirmat asteptarile si a cucerit medalia de bronz, prima medalie obtinuta de inotul romanesc la o editie a FOTE dupa zece ani. In finala, Robert Glinta a reusit o performanta de 56.65, fiind devansat de  Filipp Shopin, care a terminat primul cursa, cu cel mai bun timp reusit la FOTE in acesata proba dupa 2005 (56.54), si Andriy Khloptsov (Ucraina), sosit al treilea cu 56.59.

“Stiam ca in finala va fi mult mai greu ca in calificari pentru ca il cunosteam pe rus si stiam ca poate mult mai mult”, ne-a spus dupa finala Nicolae Viorel Ciobanu, antrenorul lui Robert Glinta prezent la competitia de la Utrecht. “Robert a facut insa o cursa buna si a terminat in medalii. Este un copil muncitor si speram la rezultate din ce in ce mai bune de la el. Deocamdata, la 100 m spate masculin a batut recordurile nationale la toate categoriile de varsta. Practic, singurul record care ii lipseste din palmares este cel de la seniori, pe care il detine Razvan Florea”.

 “A fost o competitie frumoasa si ma bucur ca am reusit sa obtin o medalie intr-o intrecere atat de importanta. Imi doresc sa o tin tot asa pentru ca sentimentele si emotiile de pe podium sunt extraordinare”, a marturistit Robert care a fost sustinut de pe margine atat de o parte dintre colegi cat si de parintii sai.

Galerie foto