You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Atletii nostri au mai cucerit trei medalii in ultima zi a FOTE Utrecht

Gabriel Bitan si-a adjudecat aurul la saritura in lungime, in timp ce Andrei Rares Toader si Madalin Dorian Gheban au castigat argintul la aruncarea greutatii, respectiv 800 m.

Cu cele trei medalii cucerite in ultima zi a FOTE Utrecht 2013, delegatia de atletism a totalizat nu mai putin de opt trofee, din totalul de 16 obtinute de intreaga Echipa Olimpica a Romaniei.  

Ultima reuniune atletica a FOTE Utrecht 2013 a avut loc pe o vreme caniculara, neobisnuita pentru clima din Olanda. Gabriel Bitan a reusit sa sara din prima incercare 7.41 m, stabilind astfel un nou record national, preformanta care i-a adus medalia de aur. Batalia pentru locul al doilea a fost mai apriga, atat ocupantul locului secund, Ivan Vujevic, din Croatia, cat si a treilea clasat, Aleksei Levanov, din Rusia, avand cele mai bune sarituri identice, de 7.05 m. Departajarea a facut-o urmatoarea saritura a fiecaruia.

“Am muncit mult si sunt bucuros ca eforturile mi-au fost rasplatite”, a spus campionul fericit. “Sper sa merg tot asa si de acum inainte”.

“Visam la medalia de aur inca de la plecarea din tara”, ne-a marturisit Cornel Grigore, tehnicianul care il pregateste si l-a insotit la Utrecht pe Gabriel Bitan. “Am vazut ca si in calificari a mers bine si déjà am inceput sa speram. Stiam ca baiatul e bun, dar fiecare concurs are particularitatile sale si orice este posibil”.

La medalia de aur de la aruncarea greutatii a visat si Andrei Rares Toader, dar in finala reprezentantul nostru a reusit o performanta de 18.53 m, si a obtinut doar argintul, fiind invins de polonezul Konrad Bukowiecki, care a stabilit un nou record al competitiei cu 21.41 m.  

In proba masculina de 800 m, castigatorii s-au decis la foto finis, atletul nostru Madalin Dorian Gheban fiind declarat al doilea sosit, cu timpul 1:55.53, dupa lituanianul  Benediktas Mickus (1:55.50) care si-a adjudecat medalia de aur. Pe locul al treilea s-a clasat  Pierrick Loir (1:56.21).

“Mi-e tare ciuda ca am fost atat de aproape de aur”, a recunoscut Madalin Dorian Gheban. “De fapt, se vede si pe fotografie ca eu am trecut primul linia de sosire cu piciorul, in timp ce lituanianul a impins pieptul in fata. Acestea au fost cele trei sutimi de secunda pe care le-am pierdut. Sa-mi fie invatatura de minte pentru competitiile viitoare sa imping pieptul in fata nu piciorul”

Galerie foto