You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Saritura de argint peste asteptari

Ionut Cristian Manea s-a intrecut pe sine si a cucerit la Utrecht  medalia de argint la saritura in inaltime, fiind devansat doar de rusul Danil Lysenko.

Competitia a fost extrem de tensionata, mai ales ca intrecerea a durat extreme de mult. Reprezentantul nostru a reusit insa sa zboare din prima incercare peste stacheta ridicata la 1.99, 2.02 si 2.04, iar din a doua la 2.06 m, cucerind medalia de argint. Pe primul loc s-a clasat rusul Danil Lysenko care a sarit 2.08 m, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat francezul Titouan Sajous, cu 2.02.

“A fost un concurs lung, cu multe sarituri”, a marturisit Ionut Cristian Manea cu medalia la gat.”Practic n-am sarit niciodata de zece ori in cadrul aceluiasi concurs. Niic la seniori. Mi-a fost un pic teama cand am ajuns parca prea repede la 1.99 m (n.r. - 2.00 m a fost cea mai buna performanta inregistrata de Ionut Cristian Manea pana inainte de concursul de la Utrecht), dar cand am vazut ca am trecut fara probeleme parca mi-au crescut aripi. M-au ajutat foarte mult si sustinerea de pe margine a colegilor si prezenta antrenorului si a tatalui meu. Sunt atat de fericit ca parca nici nu realizez ce mi s-a intamplat ”.

Aurel Berbece, antrenorul lui Ionut Cristian Manea, se astepta ca elevul sau sa cucereasca o medalie. “In urma cu doua zile era agitat, astepta calificarile, nu era intr-o stare de spirit prea buna”, a povestit tehnicianul.” Dupa ce au fost anultate calificarile si s-a decis sa se faca direct finala, l-am simtit ca s-a relaxat, si am fost convis ca va urca pe podium. Stiu care este potentialul lui Cristi si cred ca o sa ajunga departe ”

Galerie foto