You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnastele noastre au cucerit medaliile de bronz

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului FOTE Utrecht 2013, toate cele trei componente urmand a evolua in finalele pe aparate.

Absenta Andreei Munteanu, una dintre cele mai valoroase gimnaste ale noastre, accidentata cu cateva zile inainte de plecarea la Festivalul din Olanda, a influentat semnificativ evolutia team-ului reprezentativ la Utrecht.

Romania a acumulat 108.800 puncte in intrecerea feminina pe echipe si s-a clasate pe pozitia a treia, fiind devansata de Rusia (110.300 p) si Marea Britanie (109.750 p).

Cele trei gimnaste romance vor avea sansa sa urce pe trepte mai inalte ale podiumului dupa intrecerile pe aparte unde vor evolua astfel:
- Laura Jurca va intra la individual compus si sarituri, unde s-a calificat cu al treilea rezultat, si  barna, unde are al saselea rezultat.
- Andreea Iridon s-a calificat in finala de la  barna cu al treilea rezultat, si cu al patrulea rezultat la sol.
- Silvia Zarzu va intra in ultimul act de la sol cu al treilea rezultat.

Concursurile pe aparte vor incepe de la zero, rezultatele din competitia pe echipe fiind doar orientative.

“Tinand seama ca pentru Laura Jurca si Andreea Iridon acesta a fost primul concurs, iar din formatie a lipsit liderul, putem spune ca medalia de bronz cucerita de Romania la echipe este un rezultat bun”, ne-a spus Lacramioara Moldovan, unul dintre cei doi tehnicieni, care le pregatesc pe gimnaste si le-au insotit la Utrecht. “Mai mult, daca ne gandim ca Andreea nici n-a urcat pana acum pe un podium de competitie, putem aprecia ca s-a descurcat onorabil. Speram ca toate trei sa obtina medalii si in intrecerile pe aparate ”.

Galerie foto