You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Dubla de argint la judo, cu lacrimi de ciuda

Theodora Maria Balasoiu, la categoria 52 kg, si Stefania Adelina Dobre, la 57 kg, si-au adjudecat medaliile de argint in cadrul intrecerilor de judo de la FOTE Utrecht 2013.

Cele doua reprezentante ale noastre au avut un parcurs asemanator. Dupa primul tur liber au inregistrat fiecare cate trei victorii consecutive, dar au pierdut in finala, ambele izbucnind in lacrimi la sfarsitul meciurilor.

 Theodora Maria Balasoiu le-a invins pe rand pe Aleksandra Momcilovic (Serbia), pe Abbi Blackie (Marea Britanie) si pe Larissa van Krevel (Olanda), iar in finala a pierdut in fata frantuzoaicei Gwenaelle Patin. Colega sa Stefania Adelina Dobre a trecut de Ariel Bazalel din Israel, de Marta Yermolaeva (Ucraina), de Ilayda Seys (Turcia), iar in actul decisiv a fost invinsa de o reprezentanta a gazdelor, Hilde Jager. Medaliile de bronz au fost obtinute de Mariam Janashvili (Georgia) si Larissa van Krevel (Olanda), la 52 kg, iar la 57 kg de Ilayda Seys (Turcia) si Jennifer Vogel (Germania),

“Am pierdut prea repede finala”, a spus printre lacrimi Theodora Maria Balasoiu la finalul meciului pe care l-a pierdut in primele secunde, dupa un ippon reusit rapid de adversara sa. “Nu stiu cum m-a surprins. Nu-mi vine sa cred ca s-a terminat si ca am pierdut ”, repeta in continuu judoka noastra extrem de suparata desi a reusit sa schimbe medalia de bronz pe care a obtinut-o la Campionatele Europene cu una mai stralucitoare.

Stefania Adelina Dobre, dubla campioana europeana in 2013 si 2012, a considerat la randul sau medalia de argint un insucces. “Mi-e ciuda ca am piedut pentru ca puteam s-o bat pe olandeza. O cunosteam atat de bine incat nu-mi dau seama cum a reusit sa ma bata”, marturisea plina de ciuda Stefania, cea care a purtat drapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a competitiei.

Nici starea de spirit a antrenoarei Gianina Florinela Andreica nu a fost mai bine dupa incheierea concursului. “Stiu ca ar trebui sa fiu un antrenor fericit cu doua medalii de argint, una de bronz si un loc cinci obtinut de fetele mele, dar dupa ce ai fost atat de aproape de aur, parca nu poti sa te bucuri de ce ai obtinut ”, a spus Gianina Andreica, la cald. “Cu siguranta ca dupa cateva zile o sa vedem cu alti ochi aceaste rezultate, pentru ca este totusi reprezinta o performanta deosebita. Sper ca fetele sa-si transforme cat mai curand medalii in unele si mai stralucitoare”.

De remarcat este faptul ca jud-ul feminin romanesc a obtinut in premiera trei medalii la aceeasi editie a FOTE.

Galerie foto