You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Primul aur romanesc cucerit la FOTE Utrecht 2013

Atleta Maria Magdalena Ifteni a urcat pe prima treapta a podiumului la 3000 m, si a adus cea dintai medalie de aur pentru Romania la Festivalul de la Utrecht.

Maria Ifteni a condus aproape pe tot parcursul cursei si a trecut prima linia de sosire fiind inregistrata cu timpul 9:41.26, cea mai buna performanata personala a sa de pana acum. Maria le-a adevansat pe Sarah Siobhra O’Flaherty din Irlanda si pe Francesca Tommasi, din Italia, care si-au adjudecat medaliile de argint, respectiv bronz.

“Am intrat in cursa cu gandul sa stau in fata si sa ma desprind pe ultima mie”, ne-a marturisit Maria Magdalena Ifteni emotionata dupa festivitatea de premiere. “Cand m-am vazut insa in fata am incercat sa ma mentin si am reusit. Ma bucur mult pentru acest rezultat si sunt fericita ca am demonstrat ca sunt capabila sa fac performanta. Sunt bucuroasa ca nu mi-am dezamagit antrenoarea care m-a sustinut tot timpul si mi-a insuflat o incredere uriasa in propriile mele forte”.

Cu lacrimi in ochi, Viorica Pintilie, cea care o pregateste pe Maria Magdalena Ifteni, nu si-a ascuns multumirea: “Ma bucura acest rezultat mai ales pentru ca fata noastra a demonstrate ca este o mare luptatoare. Ea a avut, si inca are, probleme de sanatate pe care daca o sa si le rezolve cu siguranta ca va continua seria victoriilor in competitiile de marca. Maria a facut azi la Festivalul de la Utrecht o cursa buna mai ales ca a avut adversare valoroase, care au imprimat un ritm alert. Speram sa o tina tot asa”

Galerie foto