You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Disc de argint pentru Romania!

Carla Francesca Sescu a cucerit medalia de argint, in finala de la aruncarea discului, la prima sa prezenta intr-o competitie internationala.

Carla Francesca Sescu a reusit o performanta de 46.37 m, din penultima incercare, dar a fost devansata de Kristina Rakocevic din Muntenegru care a aruncat 46.49 m, cu doar 12 cm mai mult decat reprezentanta noastra. Pe pozitia a treia s-a clasat reprezentanta Rusiei Anastasiia Vitiugova cu 45.41 m.

Romanca a inceput slab, cu o aruncarea de numai 40.64 m, s-a concentrat mai bine la urmatoarele, dar nu a putut sa depaseasca performanta muntenegrencei. La ultima incercare Carla Francesca a fortat foarte mult, dar nu a obtinut decat o durere puternica in umar terminand competitia in lacrimi.

Desi a urcat pe cea de-a doua trepta a podiumului, Carla Francesca Sescu nu s-a aratat incantata de rezultat. “As fi putut sa iau aurul, de asta imi pare rau”, a marturisit atleta dupa competitie. “Cand am venit aici nici nu ma gandeam la podium, dar cand am vazut ce bine imi iese la antrenamente am inceput sa sper la o medalie. Am ratat aurul doar pentru cativa centrimetri si asta ma doare. Oricum pentru o prima participare internationala zic ca este bine. Sper sa insa sa urmeze rezultate de aur, pentru ca mi-a placut atat de mult competitia, atmosfera din campusul olimpic. Totul!”

Emilian Floroiu, cel care o pregateste pe Carla Francesca Sescu, a fost de un entuziasm la fel de scazut ca si eleva sa. “E buna si medalia de argint, dar cand stii ca ai pierdut aurul pentru cativa centimetri, mai putin de o jumatate de disc, e normal sa-ti para rau”, ne-a explicat tehnicianul starea sa de spirit.  ”Carla are niste probleme mai vechi la umar, si-a dat si examenul de clasa a opta acum cateva saptamani, e si la primul ei concurs international, dar acestea sunt motive pe care le invocam sa ne mai indulceasca amarul. Una peste alta trebuie sa recunostem ca rezultatul este bun. Speram insa ca la urmatoarea competitie de anvergura sa fim pe prima treapta a podiumului”.

Galerie foto