You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Camelia Ionita a cucerit medalia de bronz la judo

Camelia Ionita a cucerit prima medalie pentru Echipa Olimpica a Romaniei care participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Utecht 2013.

Judoka noastra, care a luptat in limitele categorie 44 kg, a urcat pe cea de-a treia trepta a podiumului dupa un parcurs extrem de dificil. Camelia Ionita a castigat in fata portughezei Maria Siderot, apoi in fata rusoaicei Sofya Matatova, dar a fost invinsa in semifinala de reprezentanta gazdelor Amber Gersjez, care la final s-a dovedit a fi nimeni alta decat castigatoarea competitiei.

In lupta pentru medalia de bronz, Camelia Ionita a invins-o pe Dominika Jankoviak din Polonia. Argintul i-a revenit turcoaicei Rabia Senyayla.

"Sunt atat de fericita ca nici nu pot sa ma bucur", a spus emotionata judoka noastra, imediat dupa ce a coborat de pe podium.

La fel de bucuroasa, Gianina Florinela Andreica, antrenoarea Cameliei, ne-a spus:" Sunt in egala masura mandra si bucuroasa. Cami a avut o grupa extrem de grea, dovada ca trei sportive din aceasta grupa au urcat pe podium, dar s-a batut foarte bine, reusind sa puncteze in ultimele 5 secunde, un lucru destul de rar, intalnit in special la marii campioni"

 

Galerie foto