You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

O sarbatoare: Crosul National „Ziua Olimpica” 2013, la Buzau

Incredintarea editiei din acest an a Crosului National „Ziua Olimpica” filialei Academia Olimpica Romana (AOR) Buzau, de catre Comitetul Executiv al Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), s-a dovedit un succes. Prin mobilizarea si coordonarea tuturor factorilor implicati în organizarea si desfasurarea manifestarii, evenimentul s-a ridicat la inaltimea asteptarilor.

Au fost prezenti, in calitate de invitati de onoare, marii campioni Nicu Vlad si Violeta Beclea Szekely, Arthur Hoffmann, secretar general adjunct al COSR, impreuna cu alti reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si ai Academiei Olimpice Romane. De asemenea, au fost de fata personalitati ale vietii publice buzoiene, precum si un numeros public.

Dupa intonarea solistica, de catre soprana Gabriela Cristea, a imnului national si a celui olimpic, Arthur Hoffmann a dat citire mesajului pe care presedintele Comitetului International Olimpic Jacques Rogge l-a adresat cu ocazia Zilei Olimpice 2013, data care marcheaza infiintarea in 1894 a Comitetului International Olimpic (CIO) si decizia reluarii Jocurilor Olimpice.

Peste 1 000 de participanti s-au aliniat la linia de start, traseul de aproximativ 3,5 km strabatand orasul pe una dintre axele sale centrale, de pe platoul urban din fata Primariei pana la Patinoar.

Pentru a asigura sanse echilibrate tuturor participantilor, organizatorii au decis sa existe starturi succesive: cel dintai a fost dat de catre campionul olimpic la haltere Nicu Vlad, vicepresedinte al Comitetului Executiv al COSR, pentru concurentii inscrisi la categoriile „Open” si „Cel mai varstnic participant”. La o distanta de 10 minute, a fost randul vicecampioanei olimpice Violeta Beclea Szekely, director in cadrul COSR, sa dea startul copiilor si adolescentilor inscrisi la categoria de varsta „Cel mai tanar patricipant”, acestia fiind, in acest fel, protejati sub aspectul sigurantei in alergare. Distanta strabatuta de acestia a fost mai scurta, sosirea fiind stabilita la Obeliscul din Parcul Crang.

In cadrul galei festive care a urmat, tineri artisti buzoieni au sustinut un atractiv program artistic, cu muzica si dans.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a acordat premii tuturor celor clasati pe primele trei locuri la fiecare categorie. De asemenea, Primaria Buzau si Directia Judeteana de Sport si Tineret i-au recompensat pe toti cei prezenti pe podium.

Clasamentele finale au aratat astfel:

Categoria „Open” – masculin:
Locul I:   Nicolae Soare
Locul II:  Ionut Ghita
Locul III: Claudiu Basca

Categoria „Open” – feminin:
Locul I:   Cristina Frumuz
Locul II:  Adelina Panet
Locul III: Andreea Sava

Categoria „ Cel mai tanar participant” – masculin:
Locul I:   Ionut Raducan
Locul II:  Alexandru Marinescu
Locul III: Mario Ungureanu

Categoria „ Cel mai tanar participant” – feminin:
Locul I:   Andreea Purcaru
Locul II:  Elena Andreea Carstea
Locul III: Iulia Dragoi

Categoria „ Cel mai  varstnic participant” – masculin:
Locul I:   Victor Vlad
Locul II:  Stefan Radu
Locul III: Valeriu Bobocescu

Categoria „ Cel mai  varstnic participant” – feminin:
Locul I:   Hiroko Ogawa
Locul II:  Rada Persinaru
Locul III: Carmen Sandulescu

De mentionat este faptul ca Hiroko Ogawa, cetatean japonez cu resedinta in Romania (Bucuresti), participa din 2007 la acest eveniment sportiv, clasandu-se repetat pe podiumul castigatorilor.
 

Galerie foto