You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Dorottya Buzas a obtinut argintul, a treia medalie pentru Romania

Sportiva romana Dorottya Buzas a castigat medalia de argint la biatlon, in proba de 6 km sprint care a avut loc la Cheile Gradistei, in cadrul  Festivalului  Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013. A tras excelent si, cu un sprint foarte bun, a reusit sa treaca a doua linia de sosire, dupa poloneza  Kinga Mitoraj,  dar inaintea ucrainiencei  Anastasia Merkusina care s-a clasat a treia.

Dorottya Buzas, de la CSS Miercurea Ciuc, care peste cateva zile va implini 18 ani, a adus a treia medalie pentru delegatia Romaniei la FOTE 2013, dupa aurul si argintul cucerite de Emil Imre la short track, pe distantele de 1000, respectiv 500 m.

Dorotya Buzas a reusit sa incheie fara nicio penalizare cele doua sesiuni de tragere din poligon, si sa "alerge" excelent pe schiuri. "A fost o cursa foarte grea, dar  m-am simtit foarte bine in timpul competitiei. Doar la sfarsit nu imi mai simteam picioarele, dar ma bucur ca reusit sa trag de mine si sa termin a doua", a marturisit biatlonista. "In timpul cursei nu m-am gandit la nimic, dar imi doream sa obtin un rezultat cat mai bun. Am avut o tragere perfecta si ma bucur foarte mult pentru acest rezultat. E cel mai bun de pana acum si sper ca, dupa acest inceput, sa am rezultate cel putin la fel de bune si in concursuri importante, cum ar fi Cupele IBU, organizate de forul intenational de biatlon, sau chiar Campionatele Mondiale. Un merit urias l-au avut si antrenorii mei, care m-au dus in numeroase cantonamente unde am muncit foarte mult dar fara de care nu cred ca as fi reusit sa obtin o astfel de performanta".

"Mare rezultat, mare bucurie pentru echipa Romaniei! Nu am cuvinte sa descriu ce am simtit cand am vazut rezultatul", a spus fericit antrenorul coordonator al lotului reprezentativ de biatlon Simon Marton. "Ne asteptam la o medalie, pentru ca obiectivul nostru a fost o clasare pe locurile 1-6, dar concureta a fost extraordinar de  mare, pentru ca cei mai buni sportivi din Europa au fost aici. Recunosc ca in proba lunga am sperat mai mult, dar la ultima tragere s-a gresit. Totusi sper sa vina rezultatele si aici mai ales ca pe plan international suntem printre cei mai buni tagatori. Acum ne uitam cu sperante la Jocurile Olimpice si campionatele mondiale si europeane".


Izabella Gecse, prima antrenoare, care o pregateste de zece ani pe Dorottya Buzas, a marturisit ca nu se astepta la medalie, dar spera ca eleva ei o sa urce pe podium. "Pentru FOTE ne-am pregatit de anul trecut, cam de pe vremea asta, dar toata lumea ne-a ajutat", a spus Izabella Gecse.  "Noi am avut ca obiectiv clasarea in primii sase, dar, dupa ce Dorottya a fugit bine in proba lunga, am avut convingerea ca daca va trage bine va avea mari sanse la podium. Si Dorottya a tras fara greseala si ne-a facut fericiti pe toti"

Galerie foto