You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Sarbatoarea FOTE Brasov 2013 a inceput oficial!

Tribunele Arenei Liceului cu Program Sportiv "Ion Tiriac" din Brasov au fost arhipline, mii de oameni asistand la ceremonia oficiala de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, editia 2013. Corul de copii Unison a intonat in deschidere imnului national al Romaniei, dupa care a urmat traditionala defilare a sportivilor.

Potrivit ritualului, delegatia Greciei, tara unde s-au nascut Jocurile Olimpice, a deschis parada celor 45 de reprezentative ale tarilor participante. Ultima care si-a facut intrarea in arena, in calitate de gazda a intrecerilor, a fost Echipa Olimpica a Romaniei, in frunte cu schiorul fondist Florin Daniel Pripici, multiplu medaliat la Campionatele Europene de juniori, desemnat purtatorul de drapel.

Au urmat urarile de bun sosit si succes adresate tuturor participantilor de catre Jacques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), parintele Festivalului Olimpic al Tineretului European, de catre presedintele Comitetului Olimpic European (EOC) Patrick Hichey si presedintele Comitetului de Organizare a FOTE 2013 George Scripcaru.

Premierul Romaniei Victor Ponta a declarat apoi deschisa oficial cea de-a 11-a editie a FOTE.

Sase componenti ai echipei locale de hochei pe gheata au purtat drapelul cu cinci cercuri, unul dintre simbolurile olimpismului, care a fost arborat in timp ce, in premiera in istoria Brasovului, era intonat imnul olimpic.

Flacara Olimpica a fost preluata din curtea interioara a Primariei si purtata pana la Arena de patru sportivi: Iulia Maria Sasu, Dudu Nicolae, Vlad Ionescu si Sorin Iulian Patea, castigatorul etapei de Cupa FIS la sarituri cu schiurile. Ultimul i-a inmanat-o scrimerului Rares Dumitrescu, la intrarea in patinoar.

Flacara Olimpica a fost aprinsa de Mihai Covaliu, unul dintre cei mai titrati sabreri romani la aceasta disciplina, campion olimpic la Atena si medaliat cu bronz la JO de la Beijing.

Au urmat juramintele reprezenatilor sportivilor, arbitrilor si antrenorilor rostite de junioara Daniela Vasilica Haralambie, Diana Cristina Bodi, respectiv Ioan Poponeci.

Seara s-a

Galerie foto