You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

910 sportivi in competitie pentru 350 de medalii

Cea mai mare competitie sportiva de iarna organizata pana acum in Romania, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov 2013 va aduna la start nu mai putin de 910 sportivi, din care 559 de baieti si 351 de fete, dar numarul tuturor participantilor din cele 45 de tari europene va fi de peste 1500. In calitate de gazda a evenimentului, Romania s-a bucurat de privilegiul de a inscrie maximum de sportivi la toate cele opt discipline ale competitiei. Astfel, pentru cele 350 de medalii de aur, argint si bronz se vor lupta nu mai putin de 60 de reprezentanti ai nostri, 17 fete si 43 de baieti.

Cele mai mari batalii se anunta la schi alpin, unde s-au inscris 187 de sportivi, la schi fond, unde vor concura 168, si biatlon unde vor fi 145 de competitori. La snowboarding vor fi 91 de concurenti, la sarituri cu schiurile – 85, la short track – 64, iar la patinaj artistic – 50. La hochei pe gheata Romania face parte din Grupa B, alaturi de Cehia si Finlanda, iar in Grupa A isi vor disputa suprematia Rusia, Elvetia si Letonia. Primele doua clasate din fiecare grupa se vor lupta pentru medaliile de aur, ocupantele pozitiilor secunde vor juca finala mica, iar celelalte doua vor disputa meciul pentru locul 5.

Intrecerile au loc in Brasov - hochei pe gheata, in Poiana Brasov - schi alpin, short track si patinaj artistic,in Predeal – snowboard si schi fond, la Rasnov - sarituri cu schiurile, si la Cheile Gradistei – Fundata, biatlon. Concursurile vor fi transmise alternativ de posturile de televiziune TVR 1, Digi Sport si Digi 24.

Peste 1.000 de politisti, jandarmi, reprezentanti ISU si alte structuri de securitate, multi in tinute civile, vegheaza discret, atat pe strada si in zonele de desfasurare a competitiilor sportive cat si in satul olimpic, din care fac parte sase hoteluri.

Galerie foto