You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Au fost finalizate ultimele detalii ale traseului Tortei Olimpice a FOTE, prin Bucuresti

Traseul pe care se va deplasa, prin Bucuresti, sambata, 9 februarie, Torta Olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov  - 2013, a fost definitivat. Flacara, purtata de oameni simpli, fosti si actuali sportivi de mare performanta, dar si de personalitati  ale sportului romanesc , va trece prin 78 de puncte situate pe cateva dintre arterele principale ale Capitalei.

Punctul “zero” al stafetei va fi esplanada din fata Casei Olimpice, sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), de langa Arcul de Triumf, de unde Ivan Potzaichin,  primul purtator al Tortei, va pleca, la ora 12,00, pe Bulevardul Kiseleff. Flacara isi va urma drumul pe acest bulevard pana in Piata Victoriei, va trece prin fata Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria, dupa care va strabate toata Calea Victoriei.

La capatul Caii Victoriei, Torta va traversa podul de pe raul Dambovita si isi va continua periplul pe Bulevardul Natiunilor Unite pana la intersectia cu Bulevardul B.P. Hasdeu.  La rascruce, Flacara Olimpica va fi purtata pe Bulevardul Hasdeu pana la intersectia cu Splaiul Independentei, dupa care, pe aceasta artera, va porni catre cartierul Grozavesti. Torta va parasi Splaiul la intersectia cu Bulevardul Gheorghe Marinescu unde se va indrepta catre intrarea principala a Palatului Cotroceni.

Dupa o scurta oprire la Presedintie, purtatorii Flacarii Olimpice vor alerga, prin fata Muzeului National Cotroceni, pe Soselele Cotroceni si Grozavesti, dupa care vor urca pe ultra modernul Pasaj Basarab.

La coborarea de pe Pasaj, stafeta isi va continua drumul pe Bulevardele Banu Manta, Ion Mihalache si Ion Mincu, in directia Monumentului Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor. La monument, Torta Olimpica se va indrepta catre Piata Charles de Gaulle, de unde, pe Bulevardul Constantin Prezan, se va intoarce la Arcul de Triumf, in fata Casei Olimpice.

Galerie foto