You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Ivan Potzaichin, primul purtator al Tortei Olimpice prin Capitala

O serie de vedete ale sportului romanesc vor face parte din stafeta care va purta Flacara Olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov – 2013 pe strazile Capitalei, deschizator de drum al Tortei fiind Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara, in 1968, 1972, 1980 si 1984, si triplu medaliat cu argint.

Ivan Potzaichin a mai facut parte din stafeta care a purtat Torta Olimpica in 1972, cand Flacara Jocurilor Olimpice de la Munchen a trecut prin tara noastra, dar acum, la fel ca si in urma cu mai bine de 40 de ani, a fost incercat de aceleasi sentimente . “Cand am aflat ca voi purta din nou Flacara Olimpica am simtit aceeasi bucurie si satisfactie ca in 1972”, a marturisit emotionat Ivan Potzaichin. “ E un lucru minunat si o mare cinste pentru mine ca voi fi primul care deschide drumul stafetei Tortei Festivalului de la Brasov prin Bucuresti si sper sa mai existe astfel de momente si in viitor. Sunt mandru ca in Romania, la Brasov, se va desfasura o competitie de asemenea anvergura, si abia astept sa particip si in calitate de spectator. Marturisesc sincer ca sunt nerabdator sa vad concursul de sarituri cu schiurile de la Rasnov, pentru ca baza sportiva construita acolo este absolut impresionanta ”.

In alte puncte cheie ale stafetei se vor afla Alin Moldoveanu, care va preda Torta la Palatul Victoria, Alina Dumitru, la Palatul Parlamentului, Sandra Izbasa, la Palatul Cotroceni, iar Roxana Cocos, la Primaria Municipiului Bucuresti.  

In plus, foste si actuale glorii ale sportului romanesc, dintre care ii amintim pe  Florin Zalomir, Alexandru Siriteanu, Razvan Martin, Camelia Potec, Monica Rosu, Marius Urzica, Marian Dragulescu, Gabriela Szabo, Paula Ivan, Maricica Puica, Valeria Racila, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu,  Doina Ignat, Leonard Doroftei, Otilia Badescu,Carmen Bunaciu, Narcisa Lecusanu, Sorin Babii, sau Laura Badea, vor fi intercalate printre ceilalti componenti ai stafetei.

 

Galerie foto