You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Am adus Flacara Olimpica in Romania

 

Flacara Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov - 2013 a fost aprinsa, potrivit ritualului olimpic, de la razele soarelui, pe 2 februarie 2013, pe Stadionul Panathenaic din Atena, in prezenta presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) Octavian Morariu, ministrului Tineretului si Sportului  Nicolae Banicioiu, presedintelui comitetului de organizare al FOTE Brasov - 2013 George Scripcaru, primarului din Rasnov Adrian Vestea si primarului din Predeal Liviu Cocos si a unor personalitati ale olimpismului elen si european.

O vestala elena a preluat Flacara Olimpica si i-a “predat-o” unui sportiv grec care a aprins lampa olimpica.  Conform traditiei, Spyros Kapralos, presedintele Comitetului Olimpic din Grecia, i-a inmanat lampa lui George Scripcaru, presedintele Comitetului de organizare al FOTE Brasov 2013, iar acesta, impreuna cu ceilalti membri ai delegatiei Romaniei, a adus Flacara Olimpica la Bucuresti.

Pe 3 februarie, la orele pranzului, aeronava care a purtat Flacara Olimpica a FOTE Brasov – 2013 a aterizat pe Aeroportul International Henri Coanda.

Dupa ce au strabatut Salonul Oficial al aerogarii, purtatorii Flacarii au plecat spre Casa Olimpica, iar pe esplanada din fata modernului sediu al COSR s-a desfasurat  emotionanta ceremonie oficiala de aprindere a Flacarii Olimpice a FOTE Brasov – 2013, de la Bucuresti. Sapte vestale din Ansamblul Vertige, prin dansul lor ritual, au transpus asistenta in Grecia Antica, pentru ca mai apoi celebra exploratoare Uca Marinescu sa aprinda Flacara care va arde pana la finalul competitiei, pe 22 februarie. 

"Este o foarte mare onoare si mandrie sa aducem Flacara Olimpica in Romania. De altfel este pentru prima oara cand Flacara Olimpica se aprinde pentru Romania. Trebuie sa fim constienti ca avem foarte mult de munca, deoarece trebuie sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor, avand in vedere ca peste doua saptamani, la Brasov, va incepe Festivalul Olimpic al Tineretului European", a declarat Octavian Morariu.

Galerie foto