You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Flacara Olimpica a FOTE Brasov - 2013 a fost aprinsa la Atena

Pe Stadionul Panathenaic din Atena Sambata a fost aprinsa Flacara Olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European Brasov - 2013 , in cadrul unei ceremonii a carei inregistrare video o puteti urmari pe site-ul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

La manifestarea din capitala Greciei a fost prezenta o delegatie romanesca formata din Octavian Morariu, presedintele COSR, Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, George Scripcaru, primarul orasului Brasov si presedintele comitetului de organizare al FOTE Brasov - 2013, Liviu Cocos, primarul orasului Predeal si Adrian Vestea, primarul orasului Rasnov, dar si o serie de personalitati ale olimpismului elen si european.

Flacara olimpica va sosi in Bucuresti duminica, 3 februarie.

Traditia aprinderii Flacarii olimpice dateaza din Grecia antica. In  timpul Jocurilor Olimpice antice, o flacara sacra a fost aprinsa de la razele soarelui in localitatea elena Olimpia si a ramas aprinsa pana la inchiderea intrecerilor.
 Flacara a fost introdusa la Jocurile Olimpice moderne in 1928, la JO de la Amsterdam, iar de atunci a simbolizat lumina spiritului, cunoasterii si vietii.

Stafeta Tortei olimpice isi are de asemenea radacinile in Jocurile Olimpice antice, dar a fost reinviata in 1936 la JO de la Berlin, si simbolizeaza continuitatea intre vremurile antice si cele moderne. Torta a fost aprinsa in Grecia, la Olimpia, si apoi purtata de o stafeta pana in orasul gazda al Jocurilor Olimpice. Ultimul alergator are misiunea de a purta torta pe stadionul olimpic in timpul ceremoniei de deschidere, pentru ca apoi, cu aceasta torta, sa aprinda Flacara olimpica a competitiei, care ramane aprinsa pana la finalul intrecerilor.

Galerie foto