You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva FOTE

Uca Marinescu va prelua Flacara olimpica, la Bucuresti

Celebrul explorator roman Uca Marinescu,  prima sexagenara din lume care a atins pe schiuri, intr–un singur an calendaristic (2001), cei doi poli ai Pamantului, va prelua, la Bucuresti,  Flacara olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Brasov - 2013.

Flacara olimpica, unul dintre simbolurile Jocurilor Olimpice moderne, care va arde pe toata perioada desfasurarii FOTE, va fi adusa la Bucuresti intr-o lampa speciala, securizata, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena, pe data de 3 februarie a.c., de o delegatie din care fac parte presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) Octavian Morariu, ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu si presedintele comitetului de organizare a FOTE Brasov - 2013 George Scripcaru.

Uca Marinescu  va aprinde, la Bucuresti, Torta Olimpica a FOTE,  in cadrul unei ceremonii speciale care va avea loc duminica (3 februarie), cu incepe la ora 14.30, pe esplanada din fata sediului COSR, din Bdul Marasti, nr. 20 A, sector 1, Bucuresti.

Sapte vestale din Ansamblul Vertige vor prezenta un moment artistic emotionant, prin dansul lor ritual urmand a-i purta pe cei prezenti undeva in Grecia Antica.

Torta olimpica a FOTE va fi expusa intr-un loc special amenajat in fata Casei Olimpice.

Galerie foto