You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Medaliatii olimpici au plecat acasa la volanul masinilor Renault

La putin peste 24 de ore de la revenirea in tara, intr-o atmosfera calda si prietenoasa, sportivii romani medaliati la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra au primit autoturismele promise de Renault Romania, unul dintre principalii sponsori ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Esplanada din fata sediului COSR, gazda Galei de Premiere organizata de COSR si Renault Romania, a fost plina de personalitati ale sportului romanesc, reprezentanti ai mass-media, rude si prieteni ai olimpicilor, care s-au bucurat alaturi de premianti si au admirat cele 16 autoturisme oferite.

La Londra, performerii nostri au urcat pe podiumul olimpic pentru a-si primi medaliile, iar pe podiumul de la Bucuresti le-au fost inmanate cheile de la masinile Renault oferite in functie de culoarea medaliilor castigate.

“Comitetul Olimpic si Sportiv Roman este onorat de parteneriatul cu Renault Romania si le multumim pentru implicare, sprijin si oferirea unor recompense cu adevarat valoroase sportivilor nostri. Suntem siguri ca pentru ei este o mare bucurie sa isi vada eforturile rasplatite intr-un mod concret, dupa o munca titanica timp de patru ani de zile. Ne bucuram de asemenea ca Renault a sustinut si promovat valorile olimpice si in randul oamenilor obisnuiti, ceea ce vine ca o continuare fireasca a activitatii COSR” a spus Octavian Morariu, presedintele COSR.

La randul sau, Mihai Bordeianu, directorul executiv al Renault Romania, a declarat: “Ne mandrim cu rezultatele delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra si ne bucuram foarte mult ca, datorita parteneriatului cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, putem sa-i recompensam pe sportivii romani de performanta. Speram ca noile lor autoturisme Renault le vor aduce olimpicilor multe momente de bucurie, asa cum merita pentru efortul depus”.

Cristian Topescu, amfitrionul Galei, i-a invitat pe medaliati sa-si primeasca cheile masinilor in ordinea alfabetica a disciplinelor la care au participat, primele care au urcat pe podium fiind gimnastele. Sandra Izbasa, campioana olimpica la sarituri si medaliata cu bronz cu echipa, a primit cheile de la doua masini, de la un Renault Latitude si un Twingo, iar Catalina Ponor, medaliata cu argint la sol si cu bronz la echipe, de la un Megane si un Twingo. Colegele lor de echipa Diana Chelaru, Diana Bulimar si Larisa Iordache, medaliate cu bronz la echipe, au primit cate un Twing. Pe podium au urcat apoi medaliatii de la haltere, Roxana Cocos,  argint la categoria 69 kg, si Rares Martin, bronz la 69 kg, care au primit cheile de la un Megan, respectiv un Twing. Judoka Alina Dumitru si Corina Caprioriu, ambele vicecampioane olimpice la categoriile 48 kg respectiv 52 kg, au primit cheile de la cate un Renault Megane, la fel ca si Rares Dumitrescu, Alexandru Siriteanu, Florin Zalomir si Tiberiu Dolniceanu, componentii echipei masculine de spada medaliata cu argint. Ultimul, dar nu in ultimul rand, pe podiumul Renault a urcat Alin Moldoveanu, campionul olimpic la tir, proba de 10 m pusca aer comprimat, care a primit cheile unui Renault Latitude.

Veseli si fericiti, desi putin obositi si dornici sa intre in vacanta, olimpicii au acordat interviuri, au dat autografe si s-au fotografiat cu masinile lor si fanii prezenti la eveniment, ca adevarate staruri ale sportului.

Trupa „Merci Band”, din care fac parte Oana Brutaru si fratii Sebastian si Maximulian Munteanu, semifinalisti la concursul Vocea Romaniei, a oferit un recital extrem de apreciat de cei prezenti.

Galerie foto