You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Aur pentru Sandra Izbasa la sarituri

Extraordinara performanta pentru gimnasta Sandra Izbasa care, la 22 de ani, a devenit campioana olimpica la sarituri, dupa un concurs dramatic!
Romania a acumulat astfel opt medalii la Londra, doua de aur, prin Izbasa si Alin Moldoveanu (tir), patru de argint prin echipa masculine de sabie, Corina Caprioriu si Alina Dumitru, la judo, Roxana Cocos (haltere) si doua de bronz - Razvan Martin (haltere) si echipa feminina de gimnastica.

Concursul a fost dramatic mai ales ca Sandra Izbasa a intrat ultima in competitie si a trebuit sa-si pastreze stapanirea de sine, dupa ce a asistat  la numeroasele ratari ale adversarelor sale.
Toate cele opt finaliste si-au dorit cu ardoare sa urce pe podium si au incercat sa dea tot ce stiau mai bine, riscand foarte mult, dar din pacate multe dintre ele au ratat. Candianca Elsabeth Black a incercat sa impresioneze, dar a aterizat pe burta si nu a mai primit nicio nota. Dominicanca Yamilet Pena Abreu a executat o saritura extrem de dificila, de fapt cea mai dificila din intreg concursul, din 7.100, dar a cazut la aterizare. Rusoaica Maria Paseka, antepenultima intrata in competitie, si americanca Mc Kayla Maroney, penultima intrata in concurs, au incercat la randul lor primele sarituri cu grad mare de dificultate, din 6.500, dar reprezentanta Rusiei a avut o ezitare, iar gimnasta din Statele Unite ale Americii a cazut la a doua saritura.
In acest context, Sandra Izbasa a renuntat la saritura complicata, pregatita pentru finala olimpica, si a ales, tactic, doua sarituri mai putin periculoase  pe care, in ciuda presiunii incredibile, le-a  executat impecabil, reusind sa-si devanseze adversarele. Cu un total de 15.191 puncte, Sandra Izbasa a cucerit aurul olimpic, in timp ce Mc Kayla Maroney (SUA),s-a clasat a doua cu 15,083 p, iar Maria Paseka (Rusia), cu 15,050 p, a trebuit sa se multumeasca cu medalia de bronz.

Galerie foto