You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Roxana Cocos, al treilea argint pentru Romania

Roxana Cocos a cucerit a prima medalie olimpica din istoria halterelor feminine din Romania, a doua medalie de argint pentru delegatia noastra de la Londra. Este al saselea trofeu pentru echipa tricolora, dupa cele doua medaliile de bronz obtinute de Razvan Martin, la haltere, si gimnastele noastre  la echipe,   cele doua medalii de argint  adjudecate la judo de Corina Caprioriu si  Alina Dumitru si aurul cucerit de Alin Moldoveanu la tir, in proba de pusca 10 m aer comprimat.

Cu un total de 256 de kilograme, Roxana Cocos, legitimată la Steaua, s-a clasat pe locul doi, in competitia feminina de haltere, la categoria 69 kg, dupa nord  coreeanca Rim Jong Sim, care a acumulat un total de 261 de kilograme. Romanca a avut un total identic, 269 kg, cu sportiva din Belarus, Maryna Shkermankova, care a urcat pe treapta a treia a podiumului,  dar departajarea s-a realizat in functie de greutatea sportivelor. Halterofila noastra in varsta de  23 de ani a fost mai slaba cu cateva sute de grame
decat adversara sa si a reusit sa-si adjudece medalia de argint.

De remarcat este faptul ca Roxana Cocos, vice-campioana europeana in acest an in Antalia (Turcia) si locul patru la  Mondiale in 2011, la categoria 63 kg, a “smuls” la Londra 113 kilograme, îmbunatatindu-si recordul personal cu un kilogram. La stilul „aruncat", ea a avut o incercare reusita de 143  kg, si cu 256 kg a cucerit argintul olimpic.

Galerie foto