You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Alin Moldoveanu, primul titlu olimpic pentru Romania la Londra, Corina Caprioriu, al doilea argint la judo

Alin Moldoveanu a cucerit titlul olimpic la tir, in proba de pusca 10 m aer comprimat, iar judoka Corina Caprioriu a obtinut medalia de argint la categoria 57 kg, al doilea argint la judo dupa cel adjudecat de Alina Dumitru, la 48 kg, in prima zi a intrecerilor.
In finala, Alin Moldoveanu a acumulat 103.1 puncte si, cu un total de 702.1, a reusit sa-l devanseze pe italianul Niccolo Campriani, al doilea clasat, cu 701.5 puncte, cu care s-a batut pe ultima suta de metri. "Nu ma asteptam la aur", a marturisit la finalul concursului Alin Moldoveanu. "Am muncit mult, am tras cat am putut de bine si m-am trezit pe locul intai".
La capatul unei finale de infarct, Corina Caprioriu a pierdut aurul olimpic in fata japonezei Kaori Mat Sumoto. Ajunsa in prelungirile ultimului act al intrecerii, romanca a fost descalificata de arbitrii care au apreciat ca a calcat intentionat in afara suprafetei de lupta.
Delegatia Romaniei are astfel in cea de-a treia zi a intrecerilor olimpice trei medalii: un aur - Alin Moldoveanu (tir- pusca 10 m aer comprimat) si doua medalii de argint la judo - Corina Caprioriu (57 kg) si Alina Dumitru(48 kg).

Galerie foto