You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Festivitate de deschidere maiestuoasa a JO de la Londra

Impetuos, grandios  si totodata  atat de specific englezesc! Sunt doar cateva dintre cuvintele cu care poate fi caracterizata impresionanta festivitate de deschidere a celei de a 30-a editii a Jocurilor Olimpice.

 Londonezii s-au tinut de cuvant si, asa cum au promis, au organizat pe Stadionul Olimpic din capitala Marii Britanii o ceremonie maiestuoasa.  Regizorul Danny Boyle a reusit ceea  ce si-a propus: sa ofere lumii intregi o imagine a britanicilor, cine sunt, care le-a fost istoria, si spre ce doresc sa se indrepte.

 Nu a lipsit nici umorul englezesc, protagonist fiind celebrul Mr. Bean, intr-un moment amuzant alaturi de London Symphony Orchestra,  dar nici suspansul, James Bond, agentul 007, fiind parasutat in mijlocul stadionului pentru a-i asigura o intrare spectaculoasa, in loja regala, majestatii sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Marea surpriza a venit de pe Tamisa. Popularul fotbalist David Beckham a adus torta olimpica cu o salupa, pana la portile marelui stadion, unde i-a predat-o multiplului campion olimpic la canotaj  Steve Redgrave.

Cu o abatere de numai cinci minute de la programul initial, delegatia Greciei a deschis defilarea celorlate delegatii ale tarilor participante la Jocuri. Condusi de Horia Tecau, desemnat purtatorul de drapel al tarii noastre la festivitatea de deschidere a JO,  romanii, cu Anca Maroiu, Constantina Dita si Laura Badea in formatie, au salutat multimea zambitori si emotionati. Interesant este ca, dupa Tecau, alti doi jucatori de tenis au intrat pe Olympic Stadiu din Londra, purtand drapele tarilor lor:  Maria Sharapova, a purtat steagul Rusiei, iar Novak Djokovic, pe cel al Serbiei.

Finalul festivitatii de deschidere a JO  a fost marcat de aprinderea, de catre un grup de sapte tinere sperante ale sportului britanic, a Flacarii Olimpice, de fapt 204 torte (cate una pentru fiecare tara participanta) unite intr-una singura, care  va “veghea” intrecerile de la Londra pana pe 12 august .

Galerie foto