You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Hai Romania!

Imbracati in tinuta in care vor defila pe pista Stadionului Olimpic din Londra, la festivitatile de deschidere si inchidere ale celei de a 30-a editii a Jocurilor Olimpice, cea mai mare parte a componentilor Echipei Olimpice a Romaniei au fost prezenti pe esplanada din fata sediului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) la prezentarea oficiala inainte de plecarea la Londra.

Evenimentul, la care au participat alaturi de membrii COSR personalitati marcante ale vietii politice romanesti in frunte cu Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, precum si personalitati ale sportului romanesc, a fost unul extrem de emotionant. Octavian Morariu, presedintele COSR, a tinut sa le transmita olimpicilor mesajul sau simplu, care de fapt se afla in sufletele tuturor iubitorilor de sport: “HAI ROMANIA!”.

“Voi spune cu fiecare ocazie, de fiecare data, ca misiunea noastra numarul unu este sa pastram si sa consolidm pozitia Romaniei în elita sportului mondial”, a declarat Octavian Morariu in fata asistentei. “Sportivii nostri, toti membrii Echipei Olimpice a României sunt datori sa fie primul exemplu de performanta, de excelenta si de devotament fata de culorile Romaniei, in tot ceea ce fac.

Aici, in fata dumneavoastra, se afla cei mai buni sportivi ai Romaniei. Pentru succesul si victoria lor, obtinute prin eforturi indelungate, prin munca de multe ori dura, dar cinstita si onesta, se va ridica steagul tarii noastre si se va canta imnul tarii noastre: EI sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei!

Avem cu totii datoria sa-i sustinem in fiecare clipa, cu toate fortele noastre, sa-i incurajam permanent si sa avem incredere in ei. Sunt ferm convins ca fiecare dintre ei pleaca la Londra cu mari ambitii, dar si cu asteptari la fel de mari. S-au pregatit patru ani pentru a participa si pentru a castiga atat medalii, cat si respectul adversarilor si al nostru, al tuturor.

Pana la Londra, drumul lor a fost presarat cu greutati, dar nu s-au plans niciodata, deoarece campionii adevarati razbesc, nu se lamenteaza. Sa luam cu totii exemplu. HAI Romania”.

La randul sau, presedintele interimar al Romaniei a tinut sa-i felicite pe toti sportivii care vor merge la Jocurile Olimpice asigurandu-i totodata de respectul sau pentru ca ne vor reprezenta la cea mai importanta competitie sportiva a planetei.

A urmat un moment solemn in cadrul caruia Crin Antonescu i-a inmanat drapelul national tenismanului Horia Tecau, protdrapelul echipei Romaniei la deschiderea JO de la Londra.

Prea Cucernicul Parinte Vicar Administrativ al Sfintei Arhipiescopii a Bucurestilor, Delegat Personal al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane, Ioan Iordache, a binecuvantat apoi Echipa Romaniei.

Au urmat juramintele rostite de scrimera Ana Maria Branza, in numele sportivilor, de Anca Grigoras, director sportiv in cadrul Federatiei Romane de Gimnastica si arbitru international, in numele arbitrilor si de Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului de canotaj, in numele oficialilor.

Atmosfera s-a relaxat pe final, cand „in scena” a intrat Nicola, care a interpretat „Campioni de succes”, piesa pe care artista a compus-o special pentru Echipa Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra.

Galerie foto