• BCR
  • Groupama

Canotaj Canotaj

Scurt istoric

Intrecerile de canotaj au avut loc la toate editiile JO cu exceptia celei de la Atena, din 1896, cand concursurile a fost anulate din cauza unei furtuni puternice.
Competitia feminina a fost acceptata la JO de la Montreal, in 1976, iar in 1996, la Atlanta, au fost introduse ambarcatiunile usoare.

In prezent, in programul olimpic sunt incluse sase probe atat masculine cat si feminine: simplu vasle (1x), dublu vasle (2x), dublu vasle categorie usoara (2x), patru vasle fara carmaci, opt rame cu carmaci (8+), doi rame fara carmaci (2-), si doua probe doar masculine: patru rame fara carmaci (4-), patru rame categorie usoara fara carmaci (4-).

Romania a participat pentru prima data la intrecerile olimpice de canotaj in 1952, la JO de la Helsinki, si pana in prezent nu a lipsit decat de la Jocurile din 1956. Echipajele noastre feminine au detinut suprematia la JO din 1980 pana in 2004, punctul culminant fiind atins in 1984, la Los Angeles cand canotoarele noastre au cucerit cinci titluri olimpice.
 

Galerie foto