You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Viorica Susanu

Canotaj


Data nasterii: 29.10.1975
Locul nasterii: Galati

Portret

Viorica Susanu a obtinut cel dintai mare rezultat al sau la varsta de 22 de ani cand, in Franta, la Aigubellette, a devenit campioana mondiala cu echipajul feminin de 8+1 al Romaniei.

La Sydney, in 2000, a cucerit primul sau titul olimpic, in barca de 8+1.

Alaturi de Georgeta Andrunache a inceput seria succeselor la doi rame fara carmaci (2-), tandemul Susanu – Andrunache cucerind primul titlu mondial in 2001, la Lucerna, in Elvetia.

In 2008 a primit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler.

In 2012, dupa JO de la Londra, Viorica Susanu s-a retras din activitatea sportiva. A devenit instructor sportiv la Clubul Dinamo, unde a fost legitimata ca sportiva, pentru a coordona sectiile de kaiac-canoe, natatie, tir si gimnastica.

Palmares olimpic

2012
Londra 2012
Proba Loc
doi rame (2-) 5
2008
Beijing 2008
Proba Loc
doi rame (2-) 1
opt rame cu carmaci (8+) 3
2004
Atena 2004
Proba Loc
doi rame (2-) 1
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Sydney 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
patru vasle (4x) 10

Palmares competitional

2012
Campionatele Europene Varese, Italia 2012
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2008
Campionate Europene Atena, Grecia 2008
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2007
Campionatele mondiale Munchen, Germania 2007
Proba Loc
doi rame (2-) 3
opt rame cu carmaci (8+) 2
2007
Campionate Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2003
Campionatele mondiale Milano, Italia 2003
Proba Loc
doi rame (2-) 3
opt rame cu carmaci (8+) 2
2002
Campionatele mondiale Sevilla, Spania 2002
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2001
Campionatele mondiale Lucerna, Elvetia 2001
Proba Loc
doi rame (2-) 1
opt rame cu carmaci (8+) 2
1999
Campionatele mondiale Saint Catherine, Canada 1999
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1998
Campionatele mondiale Koln, Germania 1998
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1997
Campionatele mondiale Aigubellette, Franta 1997
Proba Loc
dublu vasle (2x) 3
opt rame cu carmaci (8+) 1