You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Vali Ionescu

Atletism


Data nasterii: 31.08.1960
Locul nasterii: Turnu Magurele, Teleorman

Portret

Vali  Ionescu (devenita Caciuriac dupa casatorie) a fost selectionata pentru atletism de antrenorul Dumitru Garleanu, dar profesorul Mihai Zaharia a indrumat-o spre saritura in lungime. A fost legitimata la Clubul Sportiv Rapid Bucuresti, in cadrul caruia a cucerit 13 titluri nationale.

In 1982, a doborat recordul mondial la saritura in lungime, a devenit campioana europeana in aer liber, la Atena, si a obtinut medalia de bronz la Campionatele Europene in sala de la Milano.

In 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a cucerit medalia de argint, fiind devansata doar de colega sa Anisoara Cusmir.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a activat ca antrenoare de atletism la Rapid. In 2000, a devenit vice-presedinte al clubului din Giulesti, iar apoi presedinte/director si membru de drept al Consiliului de conducere al CS Rapid.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului si i-au fost conferite „Ordinul Muncii” clasa a II-a si „Meritul Sportiv” clasa I, iar in 2000 i-a fost inmanata Crucea nationala “Serviciul Credincios” clasa I.

Palmares olimpic

1984
Los Angeles 1984
Proba Loc
saritura in lungime 2