You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Valentin Robu

Canotaj


Data nasterii: 17.01.1967
Locul nasterii: Sabaoani, Neamt

Portret

A activat la sectia de canotaj a Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, participand la trei editii ale Jocurilor Olimpice si opt ale Campionatelor Mondiale.

A cucerit doua medalii olimpice de argint la patru rame cu carmaci (4+1) si opt rame cu carmaci (8+1), doua titluri de campion mondial la 4+1, in 1989 si 1994, si trei medalii de argint la Campionatele Mondiale, una in 1991 la 4+1 si doua in 1993 si 1997, la 8+1.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de canotaj.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.
 

Palmares olimpic

2000
Sydney 2000
Proba Loc
patru rame (4-) 10
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
1988
Seul 1988
Proba Loc
patru rame cu carmaci (4+) 2

Palmares competitional

1999
Campionatele Mondiale St. Catharines, Canada 1999
Proba Loc
4+ 3
4- 8
1997
Campionatele Mondiale Aiguebelette, Franta 1997
Proba Loc
8+ 2
1995
Campionatele Mondiale Tampere, Finlanda 1995
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 5
1994
Campionatele Mondiale Indianapolis, SUA 1994
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
patru rame cu carmaci (4+) 1
1993
Campionatele Mondiale Racice, Republica Cehoslovaca 1993
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
1991
Campionatele Mondiale Viena, Austria 1991
Proba Loc
patru rame cu carmaci (4+) 2
1989
Campionatele Mondiale Bled, Slovenia 1989
Proba Loc
patru rame cu carmaci (4+) 1