• BCR
  • Groupama

Steliana Nistor
Gimnastica artistica

Steliana Nistor
Galerie foto
Data nasterii: 15.09.1989
Locul nasterii: Sibiu

Portret

A inceput gimnastica la varsta de cinci ani, la Clubul Sportiv Scolar Sibiu. Pana in 1998, a fost antrenata de Raluca Bugner si fosta campioana olimpica Mihaela Stanulet.

In 2001, la Campionatele Nationale rezervate junioarelor, a cucerit titlul absolut, aurul la paralele si barna si medalia de bronz la sol. Gratie acestor rezultate, in 2002, a fost selectionata in lotul reprezentativ de junioare al Romaniei.

In 2004, la Campionatele Europene de la Amsterdam, a devenit campioana continentala absoluta de junioare, cu cel mai mare punctaj atat la junioare cat si la senioare, a cucerit aurul la sol si medaliile de argint cu echipa si la sarituri.

In 2005, a devenit componenta a lotului national de senioare, un an mai tarziu cucerind medalia de argint cu echipa Romaniei la Campionatele Europene de la Volos.

In 2007, a fost componenta a echipei medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, competitie in cadrul careia a mai cucerit medaliile de argint la individual compus si barna. Tot in 2007, la CE de la Amsterdam, a obtinut argintul la paralele inegale si bronzul la barna.

In 2008, a obtinut cele mai valoroase rezultate ale carierei. A cucerit titlul european cu echipa si medalia de argint la paralele inegale, dupa care, la Jocurile Olimpice de la Beijing a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului olimpic cu echipa Romaniei.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenoare in orasul sau natal, dupa care a plecat sa antreneze in Norvegia.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Beijing 2008 echipe 3
Beijing 2008 individual compus 5
Beijing 2008 paralele inegale 7

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Clermont-Ferand, Franta 2008 echipe 1
Campionatele Europene Clermont-Ferand, Franta 2008 paralele inegale 2
Campionatele Mondiale Stuttgart, Germania 2007 barna 2
Campionatele Mondiale Stuttgart, Germania 2007 echipe 3
Campionatele Mondiale Stuttgart, Germania 2007 individual compus 2
Campionatele Europene Volos, Grecia 2006 echipe 2