You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Simona Marcela Richter

Judo


Data nasterii: 27.03.1972
Locul nasterii: Resita, Caras-Severin

Portret

A practicat judo la cluburile clujene ”U”, “CSM” si “Ardaf”,  mai intai sub indrumarea antrenorului Ion Rusu, iar apoi a lui Florin Berceanu.

A cucerit bronz la Campionatele Mondiale de juniori din 1990, la Campionatele Europene din 1992 si 1995, la categoria open, a obtinut medaliile de argint, iar la CE din 1996, medalie de bronz.

A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, urcand pe treapta a treia a podiumului olimpic la Sydney, in 2000.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Palmares olimpic

2000
Sydney 2000
Proba Loc
78 kg 3
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
72 kg recalificari
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
72 kg optimi

Palmares competitional

2000
Campionatele Europene Wroclaw, Polonia 2000
Proba Loc
78 kg 5
1999
Campionatele Europene Bratislava, Solvacia 1999
Proba Loc
78 kg 5
1997
Campionatele Europene Ostende, Belgia 1997
Proba Loc
72 kg 5
1997
Campionatele Mondiale Paris, Franta 1997
Proba Loc
72 kg 7
1996
Campionatele Europene Haga, Olanda 1996
Proba Loc
open 3
1995
Campionatele Europene Birmingham, Marea Britania 1995
Proba Loc
open 2